От х:

Днес в x:

Един гол не достигна на „Асти-91“ да влезе в борбата за медали на Купа България

Състезателите на хасковския хандбален клуб „Асти-91“ записаха четири победи и само една загуба в турнира за Купата на България за младежи до 19 г., който се игра в зала „Спартак“ в продължение на три дни. Те надделяха над „Албатрос“ Бургас, „Локомотив“ Горна Оряховица, „Левски“ и „Шумен“. Загуба записаха единствено срещу „Добруджа“ Добрич, които се класираха на четвърто място.

Въпреки множеството победи момчетата на треньорите Самет Муртазали и Недялко Манолов останаха на пето място в крайното класиране заради малка голова разлика в мачовете в групите.

„Само един гол не ни достигна да влезем в карето за разпределение на медалите. Ако бяхме влезли в четворката, щяхме да стенем поне трети“, убеден е наставникът на тима Самет Муртазали. Според него хасковлии не са влезли в карето, заради нелоялно съдийство. „Още в един от мачовете в групите в последните секунди съдийката даде дузпа при равен резултат, което донесе победа за „Локомотив“ Горна Оряховица над „Добруджа“ Добрич, обясни Самет Муртазали. Заради головата разлика „Асти-91“ отпадна от карето.

Големият трофей – купата на турнира и златните медали спечелиха хандбалистите на „Фрегата“ Бургас. Със сребро се окичиха „Спартак“ Варна, а бронзовите медали завоюваха „Локомотив“ Горна Оряховица“.

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини