От х:

Днес в x:

МВР разпъва палаткови лагери за бежанци по границата с Турция

Палаткови лагери и фургони ще поемат потока от бежанци по българо-турската граница. Заповедта за изграждане на временните селища ще бъде подписана в понеделник, заяви вицепремиерът и министър на Вътрешните работи Румяна Бъчварова по време на визитата си днес в Хасково.

„Това е един от вариантите. В понеделник вероятно ще разпиша заповед за действия на следващия етап на плана за справяне на ситуацията на българо-турската граница“, заяви Бъчварова.

Идеята за фургони и палатки обаче трябва да бъде обсъдена в групата, която взема решения, уточни вицепремиерът.

Мярката се налага заради потока от бежанци, който се е увеличил през последния месец в сравнение с предходния. В сравнение с миналата година обаче чужденците в страната са по-малко.

Бъчварова апелира към гражданите в пограничните региони да се чувстват спокойни, защото службите отчитат всички трудности, евентуални опасности и цялото внимание е концентрирано за гарантиране на сигурността.

Министерството има готовност за изграждане на други лагери, ако се появи миграционен натиск от Сърбия или Македония, уточни главният секретар на МВР Георги Костов, който беше в Хасково с министъра.

Той посочи, че се оглеждат места за лагери при необходимост да се реагира. „Ние сме готови за всякакви предизвикателства“, категоричен беше Костов.

Вчера пък беше взето решение за преструктуриране на лагера в Харманли и той да бъде превърнат от открит в закрит тип.

Ива Иванова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ев
    евертъна
    17 -2
    18:09, 10 сеп 2016
    Тая социоложка наистина се взема на сериозно за министърно щом тя играе като такава а Р Плевнелиев за президент значи в България и Сулю и Пулю могат да са министри и президенти Щяла да разпише заповед за палатки и фургони следващия етап са казармите над ДНА а следващия в центъра на София
    • По
      Порчо
      18 -4
      20:09, 10 сеп 2016
      Празни герберастки тикви! Скоро, много скоро ще ядат чукалки по кратуните. Идва Видов ден!
  • 2
    Па
    Панев
    15 -2
    18:44, 10 сеп 2016
    Предлагам "Шматката" да живее в такъв палаткови или фурганен лагер 1 месец - и без това нищо не върши, освен да плямпа глупости!
  • 3
    P
    p
    3 0
    16:46, 11 сеп 2016
    Вижте на снимката Ангел Цанков каква физиономия прави сигурно си казва ------ тая пак лъжи ами аз да си трая по добре
Последни новини