От х:

Днес в x:

Има задържан за пожара в Маджарово, бедственото положение остава

Бедственото положение, обявено заради големия пожар вчера привечер в Маджаровско остава. По информация на БНТ човешка небрежност е причина за тръгналия огън, има и задържан.

Снощи пожарът обхвана  площ от 8 000 декара, в това число 2663 декара гора. Огънят  бушува на територии в землищата на селата Малки Воден, Бориславци и Малко Брягово.  Пряка опасност за населението няма

Заради трудния терен се наложи и помощ от въздуха. Хеликоптер полетя над гората, за да гаси.  В потушаването на пожара се  включиха  военни.. Мобилната част, специализирана за работа при бедствия, е  в Бориславци  тази  сутринта. Тя включва 30 военнослужещи от хасковското формирование 52 740.

От вчера следобед  действа и  кризисен щаб , където работят гл. комисар Николай Николов- директор на ГД ПБЗН, областният управител Станислав Дечев, заместникът му Валентин Ангелов, директорът на ОДМВР Ангел Цанков, директорът на противопожарната областна служба Николай Вълчев, кмета на Маджарово Милко Армутлиев и други. В гасеното на пожара участват  екипи на всички противопожарни служби от Област Хасково, на всички горски стопанства на територията на региона, местни хора, доброволци.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини