От х:

Днес в x:

Боклукът на Димитровград - през центъра на Хасково

Подадените в съда жалби срещу изграждането на депото за битови отпадъци край Ябълково спират изпълнението на проекта, призна на брифинг днес кметът на Димитровград Стефан Димитров. Той допълни, че общината ще се съобрази с решението на съда.

Ако бъде стопиран проекта обаче, Димитровград ще има проблеми с боклука, тъй като досегашното сметище ще може да се ползва до месец юли 2009 година. След това има няколко варианта, обясни Димитров. Най-реалистичният от тях е боклукът на Димитровград да минава през центъра на Хасково, за да стигне до сметището в Гарваново. Вече е изпратено писмо до кмета на Хасково с искане да се определи цена за депонирането на димитровградския боклук там.

Другият вариант е да се направи път по стената на язовир Гарваново, което е по-трудно и скъпо, обясни Стефан Димитров. В писмото си до градоначалника на Хасково той иска отговор за цената до 20 ноември, за да има време да състави бюджета да догодина, в който да залегне евентуална промяна на такса "смет" за димитровградчани.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини