От х:

Днес в x:

Сметището край Ябълково - на 2 км. от кладенците на ВиК

Депото за битови отпадъци ще се намира на 2100 метра от кладенците на ВиК и на 1900 м. от вододайната зона, заяви на пресконференция в Хасково днес кметът на Димитровград Стефан Димитров. Неговият брифинг бе по повод общественото недоволство от комплексното разрешително, издадено от министерството на околната среда и водите, с което се дава зелена светлина пред проекта за изграждане на сметище на община Димитровград край Ябълково. Проектът с отстоянията на депото до вододайната зона на Хасково бе показан пред журналисти (на снимката долу).



На извънредно заседание миналата седмица общинският съвет в Хасково прие обръщение до министър Джевдет Чакъров да преразгледа решението си. Жалби в този смисъл до върховния административен съд са депозирани от общината, областната администрация, ВиК Хасково и инициативен комитет от димитровградското село.

На брифинга днес стана ясно също така, че представител на ВиК Хасково е подписал протокола в РИОСВ, с който се потвърждава безопасността на вододайната зона. Изпълнени са всички процедури съгласно българските закони, а проектът е съобразен с европейските изисквания, каза още кметът Стефан Димитров.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини