От х:

Днес в x:

Харманли готов да поеме боклука на София

Харманли е готов да приеме боклука на София, но при определени условия – пари за пътища, както и поемане на част от разходите по подръжката на сметището. Това стана ясно от изявление на кмета Михаил Лисков, публикувано в официалния сайт на общината.
Повод за това изявление бе казаното от министър Джевдет Чакъров в Смолян вчера, че  Харманли е един от вариантите за приемането на  част от боклука на София. Михаил Лисков заяви от своя страна, че до този момент са водени разговори за това, по инициатива на Министерството на околната среда.
"Бихме разговаряли конкретно за евентуално приемане на отпадъците от столицата с екоминистерството, ако имаме уверения, че в замяна ще получим целеви средства за развитие на инфраструктурата на общината. Освен това ще очакваме при такъв вариант поемане на част от разходите за поддържане на депото ни за твърди битови отпадъци, при което таксата за смет в общината чувствително да се намали. В крайна сметка нашето сметище е изградено с държавни средства като регионално и предвидено и за други общини от региона.
След като толкова  време тези общини като Свиленград, Маджарово, Любимец, Симеоновград, Ивайловград, Стамболово не ползват регионалното сметище и при това положение разходите за поддръжката му падат изцяло върху Община Харманли, защо тогава да не приемем част от отпадъците на София, на само при горепосочените условия, като за това, разбира се, окончателно решение ще вземе Общинският съвет", заяви Лисков.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини