От х:

Днес в x:

Кобила спаси от огнен ад семейство от Богомил

Пенка и Васил Василеви от Богомил останаха без покрив над главата си след вчерашния пожар, който изпепели три къщи в края на харманлийското село. Огънят тръгнал следобед.

Седяхме в къщи и гледахме олимпиадата, когато чухме, че се разтропа кобилката в двора, разказа за вчерашната трагедия Васил. 55-годишният мъж изкочил от къщата и видял, че тя вече е обхваната от всички страни от пламъците. Той и съпругата му Пенка едва успели да се измъкнат от огнения ад.







Пожарът унищожил напълно техните две постройки в края на селото. Изгоряла е още една къща – на ветеринарния техник Кольо Желев, който по това време се намирал в Харманли.







Пожарникарите дойдоха едва час и три минути след като им се обадихме, гневят се баби от Богомил. Те засичали по часовник пристигането на огнеборците от Харманли. Ако бяха дошли до половин час, щяха да спасят поне къщата на Кольо, роптаят те.







Васил и Пенка са настанени временно в сградата на училището. Ако ни изгонят оттук, няма накъде, признава Васил. Двамата с жена му не изпускат от поглед кобилката, благодарение на която спасили живота си.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини