От х:

Днес в x:

12 °C

Разузнавачите на ВиК-Хасково №1 в България

Митко Славов/най-вляво/ и Марин Славов/ с купата/ прославиха ВиК Хасково


Хасковското ВиК е №1 страната. И не само по печално известната цена на питейната вода, а по професионализъм. Високото признание дойде от министерството на регионалното развитие и колеги от други водни дружества в страната на национално състезание в Банско организирано от Българската водна асоциация. Надпреварата е ежегодна и премерва майсторлъка на отделните дружества в боравенето с високо специализирана техника.

Признанието за професионализъм бе заслужено от специалният екип на хасковското ВиК за откриване на скрити течове и аварии. Под скрити, се разбира на 2 метра под земята в условията на градска улица. При това за време. Нашите „разузнавачи“ Митко Славов и Марин Атанасов се справили за рекордните 9 минути и 34 секунди. С което засрамиха 15 конкурентни спец звена от други областни водни дружества. Нещо повече-Митко и Марин локализирали аварията с точност до 20 сантиметра, а макар и непризнато официално, другите отбори бъркали местоположението с метри. Някои даже и с цели улици. И още повече - хасковлии констатирали не една, а цели две аварии. Организаторите не им повярвали веднага и първоначално разкопали само един от посочените пробиви в тръбата. После обаче се убедили, че има и още един таен теч.

Подобни дълбочинни аварии се откриват със специална апаратура от микрофони и слушалки. В случая аварията е била на 1.8 метра дълбочина и то по оживена улица в Банско. Наличието на хора и автомобили с техните вибрации пък допълнително затруднява действието на акустик-локатора СБАКМТ, който се използва за локализиране на скрити течове. Въпреки че апаратурата е скъпа и прецизна, се изисква голям опит при боравенето с нея, за да се свърши въобще някаква работа. Хасковските разузнавачи обаче са калени от хилядите подземни течове, с които ежегодно си имат работа в Града на Богородица.

За награда нашият екип се сдоби с още един комплект акустична апаратура, с която ще се обучава втори разузнавателен отред. Персоналният приз за победителите, връчен от зам.-министърът на Регионалното развитие Николай Нанков, е купа или малко над традиционната държавна награда-потупване по рамото и похвала пред строя. Ръководството на хасковското водно дружество обаче се кани да поправи отчасти тази несправедливост, като ще награди майсторите си с парични премии.

Според регламента, победителят от националното състезание ще е домакин през следващата година. Тогава в Хасково ще пристигнат водните разузнавачи от цяла България и кой знае, може най-после да ни открият всички скрити течове.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 26.02.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Не проявявайте самоинициатива там, където са нужни колективни действия, ако искате да го приключите добре и в срок започнатото.Доверете се на партньорите си, говорете за намеренията си и търсете мнението им по всички общи въпроси. Вечерта ви ще е различна, но не неприятна. Ще забравите за грижите и ще се заредите с много положителни емоции.
26 фев 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Постепенно се приближавате към целта си и не е изключено точно днес да я постигнете. Упоритата ви работа и непоколебимата увереност в успеха най-после ще бъдат удовлетворени. Не пропускайте да отбележите и подкрепата, която ви оказват най-близките ви хора. Покажете им своята признателност с недвусмислен жест.
26 фев 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Не допускайте натовареността ви днес да попречи на вече уговорени срещи с приятелите ви. Финансовите резултати от дейността ви може да не са в границите, които предвиждате, но ще ги имате. Каквито и да са даденостите, предстоят ви хубави моменти. Има на какво да се радвате, ако не го виждате, жалко за вас.
26 фев 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Дистанцирайте се от всякакви дразнители и си осигурете творческа атмосфера край вас. Пред следващата седмица ви очаква разработването на определен проект, който започвате от днес. Сътрудниците ви ще останат удовлетворени от предложение, което правите и с готовност ще се включат в задачата.
26 фев 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Притесненията ви ще отпаднат и ще получите повече, отколкото сте очаквали. Едно ново начало ще промени отговорностите ви, като по-голяма част от тях ще се трансформират в нови. Ще създавате перспективни връзки и ще общувате с хора, които ще са ви от полза. Ще се радвате на добро настроение и ще успеете да направите и някой друг щастлив.
26 фев 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Търпението е ключа към успеха ви днес. С каквато и работа да се захващате, бъдете толерантни към другите и избягвайте конфликтите. Това ще ви спести време и доста главоболия. Постигате добри резултати в дейност, която сте си поставили като цел. Децата ще ви донесат радостни вълнения с успехите си.
26 фев 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Разчупете леда в сърцето си, приемете любовта и загърбете всякаква злоба, завист и омраза. В професионален план нещата ви ще вървят блестящо, което ще предизвика доволство у вас. Направете малък подарък на любимия си човек, този жест на внимание ще подобри отношенията ви. Задръжте това топло усещане колкото се може по-дълго.
26 фев 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Амбицирани сте да постигнете мечтата си. Високите ви цели изискват и смелост, която очевидно не ви липсва. При затруднения не се колебайте да потърсите подкрепа. Настроението ви ще е приповдигнато и от вътрешното ви усещането за нещо вълнуващо и хубаво. Споделете го с любимите си хора и нищо няма да го помрачи.
26 фев 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не се плашете, ако днес в дома ви е малък хаос. Просто подходете с разбиране на неспокойствието на вашите близки и се опитайте да им помогнете, доколкото ви е възможно. Ако имате възможност да работите - направете го, няма да съжалявате. Имате твърде много енергия и най-разумно ще е да я оползотворите.
26 фев 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Изразявайки увереността си, печелите привърженици и работата ви спори. Ще разширите възможностите си в бизнеса, ако откриете върху какво още да концентрирате енергията си. Ще ви предложат съдружие и ще споделите надеждата на някой за по-добро бъдеще. Любовта е до вас и ви вдъхновява.
26 фев 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
С роднини ще се радвате на придобивки и приятни вести. В бизнес-отношенията и общите начинания е добре да синхронизирате действията с партньорите си, за да ускорите развитията в своя полза. Високите ви амбиции ще ви мотивират да поемете повече отговорности, но с ясна цел - печалба.
26 фев 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Ако говорите за това, което интересува другите, и двете страни ще спечелят. Това е особено важно за тези от вас, които си търсят работа. Опитайте се да убедите работодателя си, че квалификацията която притежавате, ще ви позволи да допринесете за личния си успех и за този на фирмата му.Денят ви ще бъде слънчев, само малко повече хъс и ще успеете.
26 фев 2021
Последни новини