От х:

Днес в x:

Младежкият става сцена на танцьори от 8 области

28 състава от 8 области на България ще покажат танцовите си умения в 13-ото издание на Националния фестивал на камерния танц. Той ще проведе между 1-ви и 3-ни май в Хасково на сцената на Младежкия център.

Фестивалът е с конкурсен характер и в него танцьорите ще се надпреварват в четири стила-български народни танци, характерни, класически и съвременни. За първи път тази година ще има две групи състезателни категории-освен непрофесионалисти и професионални танцьори.

По време на тридневната програма ще бъдат представени 238 танца, презентираха шефът на Младежкия център Татяна Димитрова и един от организаторите Васко Димов

Стартът на феста е в петък от 12 ч. с работното ателие за класически балет, водено от доц. Бисер Деянов. Срещу символична сума танцьорите могат да получат урок от възпитаникът на Ленинградското академично хореографско училище. Дългогодишният солист на Софийската опера и преподавател в АМТИИ ще е и председател на тричленното жури. Танцьорите ще оценяват още преподавателят от НБУ д-р Татяна Соколова и директора на Дома на културата в Кърджали и хореограф на ансамбъла за Народни танци към ДК Васил Василев.

Наградният фонд на фестивала, който е под егидата на община Хасково е 2 000 лв. Всички, завоювали първи места, ще получат статуетка. Ще бъде връчена и Купа на общината.

Официалното откриване на фестивала е в 15 часа на 1-ви май с жанровата категория “Български народни танци“.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини