От х:

Днес в x:

Венко Степанов подреди във Форум лицата на популярни хасковци

Ако решите да разгледате тези дни експозицията на галерия Форум в Хасково, наистина ще останете много приятно изненадани.

От стените в най-характерните си нюанси ще ви гледат очите от 25 лица, включително и на популярни хасковци. Художникът Симеон Тодев е сред тях, заснет вероятно в момент на творческо търсене, ще ви донесе настроение пленителната усмивка на един от най-тачените местни актьори и художници -бай Иван Чаушев, както всички мило и почтително го наричат. И нищо чудно да ви се причуе, че звучи мек и нежен джаз...ако се окаже, че всъщност музика няма ,да знаете, че не полудявате, просто внушението идва от стената. На една от снимките там е джазменът Димитър Русев -Мутата. Фотосът, на който е той, е запечатал момент, който преднставя музиканта толкова истински, че аха-аха да размърда пръсти по грифа на китарата.

От стените на галерията строи и пленителна красота. Лицата на красиви жени вдъхновяват за полет.

От Форум със сигурно ще излезете с глътка въздух и успокоение от видяното.

А зад всичко това стои инженерът -фотограф Венко Степанов. Фото експозицията ще в галерията месец.

Портретите са във втората му самостоятелна изложба за последните две години, а тя е с оригиналното заглавие “Нарисувай ми лицо“. Репликата всъщност може да се стори много позната на по-възрастните хасковци, но за по-младите уточнението е, че с нея навремето жените се обръщали към художник Димитър Иванов – Лицо, когато искали да си заръчат при него портрет.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини