От х:

Днес в x:

Нова година със стари теми: събират бездомни кучета в бял микробус

Глутницата на Христо Ботев бе хранена от "милосърдни граждани" през лятото. През зимата песовете вече са готови да ги хапят

Бездомни кучета са товарени в бял микробус с хасковска регистрация и номер 2278 BX, гласи настойчив сигнал до Haskovo.net придружен с още по настойчивия въпрос, какво става с четириногите. Избиващото до паническо кресчендо предположение е, че горките животинки са избивани, което е нечовешко, нехуманно /така гласи сигнала/ и едва ли не е престъпление срещу човечеството. Предложението е нещо да се направи и това да се спре!

Бърза справка сред местното човечество обаче показа че хасковлии не виждат нищо нехуманно в тази работа, дори да е истина. Дори напротив.

Цели три сигнала за бездомни глутници, които тероризират гражданите в периода между Коледа и Нова година получиха членове на нашия екип. Предвид чувствителната натура на съгражданите решихме, че става дума за лаещ дискомфорт, който по същество не пречи реално на никой със здрави нерви и присъствие на духа. Оказа с, че сме грешили. Днес глутница от 8/осем/ бездомни кучета в района на Енергото активно залаяха две възрастни дами придвижващите се бавно до заледената улица "Добруджа". Дали заради „почистените“улици на Хасково, жените не обърнаха внимание на песовете и внимаваха повече да не попаднат в Ортопедия. За кучетата обаче не важи правилото „убий простака с мълчание“ и едно от тях навря муцуната си в найлонова торбичка тип Кауфланд на по-възрастната жена, а на нейното красноречиво „чиба“ отговори с ожесточен лай от три пръста разстояние. Помиярът дори не се мръдна при опита на жената да го перне с найлонката-просто продължи да лае ожесточено. Наличието на хора в района предотврати развитието на ситуацията, която предвид опонентите не би могла да бъде по-различна от посещение в отделението по Хирургия. И то не от страна на кучетата.

В 9 без 10 пък глутница от 5 улични превъзходни за малко не причиниха ПТП на кръстовището на „Епископ Софроний“ и „Христо Ботев“. Незнайно от какво ожесточените кучета и кучки лаеха като побъркани маневриращите коли. Като напълно нормални хора шофьорите рязко намаляваха да не сгазят някой от лаещата напаст. На два пъти задните коли подпираха с броните си предните, но за щастие без да чупят или огъват ламарини. Шофьорският екшън не правеше впечатление на „приятелите на човека“, с единствената разлика, че по едно време залаяха хората вместо колите. Притеснените пешеходци се шмугваха в близките магазини да изчакат благоволението на кучетата да се разкарат в други райони. Реакцията на хасковлии бе ако не кръвожадна, то поне непримирима-“няма ли кой да разкара тия помияри“. Никой не се интересуваше за милосърдие тип Бриджит Бардо, а вместо това задаваха резонния въпрос-ако това куче нахапе детето ми „природозащитниците извинявай ли ще ми кажат ?“ Специално за природозащитниците следваше реплика със споменаване на майката и учинайката и пожелание да си направят тяхното вкъщи кучешки приют вместо да тормозят нормалните хора. Следващите най-псувани бяха от общината, макар случката с белия бус да показва, че оттам правят нещо.

Бусът е на Екопрогрес. По норматив, и при липсващ приют, от общината събират песовете и ги карат извън града, където ги пускат с надеждата, че няма да се върнат в Хасково. Понеже кучетата не са котета, наистина голяма част от тях отиват на други места и стават проблем на Клокотница, Горски Извор и Димитровград например. Слуховете за избиване на бездомни песове досега не са потвърдени и са оборвани от простичкия въпрос къде се слагат телата. При популация от няколко хиляди бездомни животни и то само в Хасково, избиването им би породило невероятен проблем за погребването им. Освен това подобно разрешение би спасило Хасково от помияри, а пък те напротив, всяка година стават все повече. Цивилизования метод - в приют и с кастриране, се разбива от липсата на финансиране за изграждане на приют.

Така, вече 5 години Хасково си има две неща в повече – бездомни кучета и айляк правозащитници.

Г.Христов

Бадема е следващия район с голяма популация на бездомни четириноги
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (45)

  • 1
    Kk
    kkk_1420650892
    90 -36
    19:11, 7 яну 2015
    Аве ейй лешове смотани ,хората няма кво да ядат ,умират като кучета без история от глад и студ-те тръгнали за помиярите да се шашкат! Те са във хранителната верига ,където Господ им е отредил ..!
  • 2
    :)
    :):):)
    62 -21
    19:42, 7 яну 2015
    "айляк правозащитници" - как добре звучи, същите тези да си намерят някоя истински хуманна цел в живота и да бъдат полезни на обществото. бездомните кучета вредят достатъчно и без да ги бранят. плащаме достатъчно високи местни данъци и такси, за да имаме право децата да се предвижват и играят свободно в града. хората продължават съществуването на човечеството, тях трябва да пазим, а не бездомните кучета застрашаващи човешкия живот.
  • 3
    Wo
    woooo
    92 -32
    19:42, 7 яну 2015
    Кучето е полезно само когато има стопанин.Само куче не може да се изхранва нито да живее само.Само куче е биологичен отпадък. Трябва да се умъртвява хумано и загробва.Кучето е създадено от човека и той трябва да се грижи за популацията му.Пълна глупост е да се създават приюти и харчат пари с които може да се помага на бедни и болни хора.А тия кучезащтници са мошеници и крадци на пари.
  • 4
    Wo
    woooo
    59 -20
    19:45, 7 яну 2015
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • W
      w
      5 -32
      23:20, 7 яну 2015
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
    • Do
      do WOOOO
      43 -33
      09:11, 8 яну 2015
      Благодаря ви хора... За поредън път доказвате,че от нас.. Така наречените хора.. Цивилизовани уж... Няма по-големи животни от нас.. А до тоя Woooo и другите кучемразци,,ще кажа,че кучето няма вина,че днеска селяни като вас решили да гледат куче,утре не им се гледа... И го мятат... Не няма вина... Той не се е пръкнлало само на улицата... Някой прост селянин си е помислил,че е негова работа да гледа куче... Да отива на село патките да пасе... Да ва *** в овчия смотан народ... Лошо куче няма,има лош стопанин... А ние цялото гнусно българско племе сме лоши,зли,мръсни,долни,винаги гледаме в на другия канчето,общто взето нисши твари.. Това сме ние.. А се имаме за най-най-най....прости селяни... Пожелавам ви тяхната съдба.. Да видитге хубаво ли е.. Боклуци
    • Ba
      ba...v
      7 -10
      11:51, 8 яну 2015
      sledvashtiq pat kogato reshish da kastrirash nqkoi zapocni ot bashta si da ne se poqvqvat takiva kato tebe
  • 5
    Wo
    woooo
    42 -29
    19:45, 7 яну 2015
    Хайде да започнем да кастрираме тия кучезащитници че много се навъдиха.И кучетата им са по мили от хората.
  • 6
    20
    2015
    52 -21
    20:30, 7 яну 2015
    Едно по едно да се изловят, и после на гости при Кенанския лъв.
  • 7
    По
    потрес!
    94 -54
    20:44, 7 яну 2015
    Като чета коментарите, си мисля- хасковлии, заслужавате си и кмета, и общинското ръководство, заслужавате си всичко, дето ви сполетява! Освен че сте прости, изключително прости /масовия случай, има изключения, но 90 процента са такива/, сте и жестоки! Е това съчетание- на свещена простота и безмозъчна жестокост е толкова безумно, че нормален човек няма смисъл да ви обяснява каквото и да е. И аз няма да го направя. А що се отнася до уважаваната по принцип от мен медия Хасково нет- този път ме разочаровахте! Уважавам свободата на словото и разбира се, знам, че имате право да пишете каквото искате, но може ли да слезете до нивото на елементарния средностатистически хасковлия- прост и жесток?!
    • По
      Потресена от Вас!!!
      36 -62
      21:01, 7 яну 2015
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
    • По
      потрес
      38 -21
      22:11, 7 яну 2015
      До потресената от мен. Първо, образованията няма нужда да си мерим. Вашите три образования не са много очевидни, съдейки по публикацията Ви. Второ и само за информация- живея в Хасково, не съм от село и имам деца. И трето- само това, че сте употребили думата "толерастия" е достатъчно да разбера какъв тип ценности изповядвате. Затова няма смисъл да продължавам дискусията с Вас.
    • Простичко, като за теб: лъжеш. И за децата си и за... Виж коментара
    • Ni
      Night Rider
      25 -21
      00:05, 8 яну 2015
      Не е за хвалене, че си от Хасково (аскуу, аскю както го наричате селяндурите), Хасково не беше ли града с най-високите данъци и най-ниските заплати? Хасково не е ли града, които дори е след Видин по развитие? И ти си горда хасковлиика (аскювлийка за да ти е по-лесно)? Много ли ще ти бъде приятно, ако теб или твоите близки ги нападнат уличните кучета? Кое точно няма да обясниш? Ако човек знае нещо, винаги би го обяснил по начина по които го разбира, но ти няма да го обясниш, защо - не се знае. И как пък се самоопредели за нормален човек, собствената преценка е една от най-неправилните. Лично аз не искам да се избиват и отравят кучетата, искам първо такива като вас да бъдат изядени от песовете, а после тях да ги дадем на виетнамците за гощавка. Така обществото ще се изчисти от човешки глисти като вас, а после и от кучетата, след това другите хора ще живеем добре.
    • Ту
      ту160
      8 -6
      03:13, 8 яну 2015
      Без малко да кажа "да ви е*а в кухите лейки" , ама като се има предвид колко време отнема да си изкарате милионите образования, сигурно сте спаружени като стафиди...
    • Ha
      Halicarnas
      36 -7
      09:04, 8 яну 2015
      Хайде сега да попитам аз (имайте на предвид, че съм много просто и тъп). От къде се взеха всичките тези кучета? Питам също така защо едни имат проблеми с тях, а други не? Задавам този си въпрос, защото имам опит от първо лице с четириногите - пояснявам на 21 години съм ( да някои ще кажат че съм дребен смотльо или нещо от сорта) и досега не съм имал проблеми с улични кучета, били те сами или в глутница. Случвало ми се е не веднъж срещу мен да се зададе такава и съм научил едно : ако си спокоен, не се страхуваш и не им мислиш злото те няма да те нападнат. Значи или аз съм невероятен кучкар или на Вас (повечето поне) хората нещо ви е сбъркано. Кучето е интелигентно същество не напада без причина.
      То съди по тона, а не по думите, можете да му кажете, че е най-долният помияр с усмивка на лице и то нищо няма да ви направи и обратното.
      Не ме разбирайте погрешно и на мен ми е гадно и неприятно за всички нахапани, че и по-лошо, но все пак имам и едно на ум.
      Това бяха моите няколко реда да изразя гражданската си позиция. Всички имате право да ме оплюете, както сметните за добре.
      Лек ден/вечер и приятни оставащи празници !
  • 8
    81
    8166
    30 -24
    21:00, 7 яну 2015
    кучетата са всеизвесна напаст ,но напоследък е пълно и с улични котки ,които много културно си се изхождат в пясъчниците на ДЕТСКИТЕ КЪТОВЕ а има хора ,които ги хранят и събират на подобни места ,на стара планина има една идиотка ,която се занимава само с това и кой ден ще я наритам незнам
  • 9
    Ку
    Ку Чи Ям от Виет Ман
    35 -7
    21:01, 7 яну 2015
    Поканете стотина мои сънародници на приятелски обмен на оБит и ще забравите проблем с кучета, даже и регистрираните ще трябва да пазите щото не отговарям за мои хора от Виет Ман.
  • 10
    Ан
    Антикучкар
    33 -17
    22:20, 7 яну 2015
    Супер, да ги събират и за храна на лъвовете. Който толкова ги обича, да си ги взема вкъщи. Никой не е длъжен да ги търпи по улиците!
    • We
      wer
      6 -12
      00:05, 8 яну 2015
      не на лъвът в лидъл на промоция ..няма да осетим р... Виж коментара
  • 11
    Ре
    Реалист
    31 -11
    23:07, 7 яну 2015
    До Белият Бус! В района на завод Мир, около 07.30 всяка сутрин има глутница от кучета. Моля, реагирайте... Десетки хора ще са ви благодарни.
    • Чи
      читателка
      13 -12
      11:37, 8 яну 2015
      Бог да те накаже, да имаш живота и кончината на горките кучета.
  • 12
    W
    w
    11 -21
    23:16, 7 яну 2015
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • Ni
      Night Rider
      14 -9
      00:10, 8 яну 2015
      Искам да се оплача от Хасково.нет
      Г.Христов ми трие коментарите, в които казвам истината за блеещите същества наречени ****** и манго-джанговците.
      Жоре, така не бива, вярно, че е расистко, ама поне като триеш не пропускай да премахнеш каръка (yarrak), ХАСАН и там още кой "републиканец" от Хасково (аскю за селяците от този каубойски град).
  • 13
    Не
    Недялкова
    33 -7
    04:48, 8 яну 2015
    Да си припомним какво е казал Конфуций 500 години преди новата ера: "Не всички могат да бъдат красиви,знатни,богати,но всички могат да бъдат добри". А вие всички коментиращи,освен "потресена",(която поздравявам за адекватните коментари)защо сте толкова зли?! Това ,че ние хората сме господстващ вид не ни дава право да сме жестоки спрямо по-низшите и беззащитни същества! Каквото сме си надробили ще го сърбаме! Искаме да ни е чисто и спокойно,а натирваме на улицата доскорошните си домашни любимци ,където се размножават лавинообразно!Общината трябва да намери пари за приют,щом намира за аксесоари от рода на Баба Яга и тем подобни...Щом на мястото на изкоренените чинари на площада засади скъпи вносни дървета,сякаш в България разсадници няма...!
  • 14
    Da
    da
    17 -20
    07:24, 8 яну 2015
    които са загрижени за ку4ета ,да си ги приберат у дома ,и да си ги гледат у дома ,,никаде по света няма такава гледка ,бездомно ку4е ,само в балгария и в румания ,приложете европеиския на4ин да ги няма на улицата бездомните ку4ета ,каво ги правят европеиците незнам ,но несам вийдал на улицата бездомно ку4е ,някои за6титници просто незнаят каде живеят и не са излизали в европа зада си направят сапоставка 4е ако ре6и6 да тарси6 бездомно ку4е на улицата ,няма да намери6 едно
    • 32
      321
      24 0
      08:32, 8 яну 2015
      като се научим да мислим и да се държим като европейци, тогава няма да имаме и бездомни животни
    • Ba
      ba...v
      15 -1
      12:08, 8 яну 2015
      смотан или смотана:1 пиши правилно имената на държавите и най вече на тази в която живееш.2 ако тъпаци като вас не си бяха пускали кучетата на улицата нямаше да има толкова бездомни.Това за другите държави(ти каде си ходил във Виетнам ли?)хората навсякаде в чужбина си осиновяват кучета.ти какво направи за това да няма кучета благодаря ти смотан/а
  • 15
    Do
    do WOOOO
    24 -3
    09:18, 8 яну 2015
    Ревете за едни кучета... които вие сте ги пуснали.. а ******* като утрепе някой от дядовците ни и бабите ни.. мълчите като п*тки... а иначе сте много ербап... овчи народ.. пак го казвам... кучето няма да може да се защити.. за това нападате.. а срещу циганина мълчите..... ей това е проста работа... значи някое куче.. улично,благодарение на вас... като лайни срещу някой.. голяма работа.. край.. армията да идва.. а циганите като правят ежедневен терор.. мълчим като п*тки.. иначе кучетата ги трепим... СТРАХЛИВЦИ.. ЕЙ ЗА ТОВА ЩЕ СМЕ НА ТОВА ДЕРЕДЖЕ... СКОРО ВИЕ ЩЕ СТЕ КУЧЕТАТА НА ЦИГАНИТЕ... ДА ВИДИМ ДАЛИ ЩЕ ВИ ХАРЕСА.. АЙДЕ СЪС ЗДРАВЕ.. ЕНИЧАРИ МРЪСНИ... ЧЕСТИТО ВИ РОБСТВО
  • 16
    Бр
    Браво на жител
    14 -18
    09:23, 8 яну 2015
    Браво!Децата са ни по-мили и много по-ценни от куч... Виж коментара
  • 17
    Ми
    Миро
    7 -18
    09:37, 8 яну 2015
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • Do
      do WOOOO
      21 -3
      09:47, 8 яну 2015
      пак си на вашето.. няма проблем.. и аз не искам да има бълхи,болести.. ама на има.. и аз не искам циганите да трепят родителите ни ама на.. трепят ги .. а за това си мълчим... трепят и децата ни.. дето са ни най милите УЖ.. и за тях мълчил.. защитавам кучетата щото те вина нямат.. ама ти пак си на твоето.. как да ти го обесня по най-тъпия начин,че той не е виновно.. че ти днеска си дошъшл от село и се имаш за земеделец и животновъд и си решил днеска в града да гледаш куче.. ама града не е на село.. да си го пускаш навсякъде и да не чистиш след него.. и разбираш след време,че си си прост селянин и не е за тебе тая работа..и решаваш,че вече не ти се гледа куче и го пускаш на улицата... ей така идват бездомните кучета.. сега... кажи ми.. къде им е вината,че им се е паднал СТОПАНИН ОЛИГОФРЕН ? Все едно пък ние си избираме кои да са ни майки и бащи.... Ей това сте големите патриоти български.. станали нещо за куче.... ще оревете и въртълъка... а иначе ******* да ви пребие детето мълчите като п*тки.. Хак да ви е :) Циганите ще ви управят... мене не ме закачат.. аз си обикалям с 2 кучета... а тях много ги е страх.. :)
  • 18
    Do
    do WOOOO
    22 -3
    09:52, 8 яну 2015
    И забравих... Кучето бий го карай му се... Ако не те види 5 мин и после ти се радва все едно цял живот не те е виждал... А ние ? Хората ? Забравихме какво е любов..всеки с телефона и фейсбук... Станахте Асоциални........По-големи животни от нас има ли ? Хитлер,Сталин,Буш ? Сигурно са били кучета :) хохоохох пак го казвам лошо куче няма !!! Има лош стопанин,както си го научиш,като децата....дано го разберете... Че на нас хората и най-вече българите.. Ни е удобно все някой друг да ни е виновен,но не и ние !!!! Прост овчи народ
  • 19
    Ve
    Veli4ko Velianov
    7 -5
    10:20, 8 яну 2015
    Ne se opitvaite da vkarvate haskovlii v MATRICATA STAMBOLIISKI, v momenta ne sme 1922-1923g.,a 2015g.Bezdomnite ku4eta sa problem za vsi4ki grajdani i gosti na grada,kakto iPredpostavka za PTP i razprostranenie na zarazi.No iavno niakoe dlagnostno lice polu4ava zaplata,bez da i a zaslujava i to e po goliam problem za GRAD HASKOVO ot BEZDOMNITE KU4ETA.
  • 20
    Не сме европейска държава ,най-малко пък град.Няма почти град без приют в БГ,а нашия алчен ******* "кмет"не му се дават пари за приют ,защото няма печалба от него.По лесно е да прави така ,което изобщо не е хуманно.Колко му тежат на съвестта избити животни ,дано всичко рано или късно му се върне ,а автора на статията явно не знае къде се намира и пише глупости
  • 21
    Чи
    читателка
    26 -2
    11:28, 8 яну 2015
    Въпросът с уличните кучета,обикалящи града на глутници,гладни, болни и агресивни ще се разреши единствено след изграждането на приют в града,където животните ще бъдат лекувани,обезпаразитявани,кастриране с цел предотвратяване на бъдещи раждания на кутрета и ще бъдат предлагани за осиновяване. Това е единственият и цивилизован начин за разрешаване на проблема,поради простата причина че животните ще бъдат прибрани в приюти.Подобни приюти се финасират частично от общинските бюджети и се дофинансират чрез дарения,такси от осиновявания,проекти,доброволчески труд и др.Крайно време е да започнем да мислим като европейци,аман от разсъждения като:"За хората няма хляб,вие сте тръгнали кучетата да оправяте!" Хората могат и трябва да се оправят сами трудийки се,но за животните трябва да помислим ние,така че да съжителстваме нормално и спокойно,но в никакъв случай не може да се избиват или пак плачем за глоба от ЕС,които вие мъдрите данъкоплатци ще платите!Не може един европейски град като Хасково да няма приют за уличните животни и трябва да се преборим пред това. Зависи единствено от кмета и от общинския съвет.Няма да има нахапани хора,ако кучетата са прибрани в приюти,това е истината!
  • 22
    74
    744446
    8 -13
    11:51, 8 яну 2015
    много сте прости пълно е с ловджий пускат десетина... Виж коментара
  • 23
    Гр
    гражданин
    26 -2
    12:43, 8 яну 2015
    "Читателка" е абсолютно права. Има цивилизовани и нецивилизовани начини за решаване на проблема. Хасковска община очевидно е избрала нецивилизования. Нужно е гражданите на Хасково да притиснат кмета и общинския съвет да решат нормално този проблем. Защо се строят безумни паметници и се дават общински средства за куп ненужни неща, а не се инвестира в полезни за хората неща? Едно такова полезно нещо е създаването на приют за бездомни животни? "Читателка" е обяснила какво се прави в такъв тип приюти и как се създават. Въпросът с бездомните животни може да се реши с не много голям обем от средства, нужно е само наистина загрижено поведение и решения на избраните да СЛУЖАТ на гражданите на Хасково- кметът и общинските съветници. Те да направят това, което зависи от тях, а оттам нататък ние,гражданите също ще помогнем. Помислете- защо в повечето областни градове, а и не само областни има такива приюти, а в Хасково няма? Не мога да си представя как една медия може да призовава към убиването на живи същества,защото животните са това, нали! Призовете гражданите да искат общината да работи НАИСТИНА за тях, не ги призовавайте към варварщина! А ние, граждани на Хасково, докога ще търпим да пренебрегват нашите проблеми и избраните от нас ще гледат само собствените си интереси? Очевидно се нуждаем от друг кмет и различни, съвестни общински съветници! Нека се с постараем затова- наесен идват местните избори! Да ги отнесем!




    • Гр
      гражданин
      2 -1
      12:46, 8 яну 2015
      Извинявам се за техническите грешки.
    • Чи
      читателка
      17 -2
      13:29, 8 яну 2015
      Нима градът имаше нужда от безумния паметник на Завистта,ама за него не смеете да роптаете?Или за общинска телевизия,каквато няма в нито един град? Пари се харчат за какво ли не,но не и за нещо,което ще е в спазване на законите и в полза на здравето и сигурността на хората,а именно създаване на приют за уличните животни,за да се намали чрез кастрация възпроизводството им по улиците.Срамувам се от тази статия и от коментарите по-горе.Феодално управление ражда феодално мислене,не европейско.
    • Gg
      ggeo
      5 -7
      13:34, 8 яну 2015



      Какво очаквате от нас? Ние не призоваваме нищо, това са мненията на самите хасковлии, при това на мнозинството от тях и уверявам ви са много по-крайни. Тяхното мнение има не по-малко право на гласност от вашето. Описаните ситуации пък са наблюдавани от нашия екип, при това със свидетели. И съжаляваме, но кучетата наистина се държаха агресивно. Що се отнася до приюта, нека ви кажа, че само аз поне 4 пъти съм опитвал да намеря хора за анкета по повод нуждата от приют. И знаете ли какво? Нито 1/един/ не се намери да го поиска с името и лицето си или да потърси отговорност от общината защо няма такъв. Изводите оставям на вас



  • 24
    См
    смело сърце
    12 -4
    12:58, 8 яну 2015
    Мразете и злобейте...ДАВАЙТЕ имаме нужда от вашето самоубийство злобни двукраки и само и единствено това е начина да си навлечете със ЗАВИДНАТА СИ ОТРИЦАТЕЛНА ЕНЕРГИЯ страдания от всякакво естество /неизлечими и изненадващи болести и безпаричие/.Само съжалявам че обикновено НЕ на вас самите,а на тези които най-много обичате се "стоварват" нещастията...едни такива неочаквани и връхлитащи "незнайно откъде" нали? Хубав ден и не забравяйте действието на Бумеранга...ааа и успех с отрицателните мнения върху мен и коментара ми тук :)
  • 25
    Ди
    Диана Димова
    23 0
    13:12, 8 яну 2015
    Уважаема редакция,
    Изумена съм от съдържанието на тази статия. Ако нямате нужните познания по материята, редно е да потърсите първо информация. Има нормативна база - закони в България. И те важат за всички общини. Това, че тази община не работи и не ги спазва, е проблем. Ако градът няма приют може да сключи договор с друг град както го правят обищини спазващи закона. Емоциите не решават проблемите. Има законодателство, ако не ви харесва, работете в насока промяната му. Това ,което става в Хасково е беззаконие. И вие като медия поддържате едно средновековно управление. Като ги мятате кучетата от село на село и ги избивате, защо не свършват. Сигурно, защото този метод е неефективен. Утре ако другите общини ви стоварят пък техните. И данъкоплатците плащат за това безмислено премятане. И ще плащат, докато няма кой да мисли и изисква.
  • 26
    Ст
    степной-спижарни
    0 -2
    20:00, 12 яну 2015
    Абе говеда абе държавата няма пари един кенеф да направи вие говорите за кучешки приют Къде живеете бе в франция германия америка Щом сте направили §ИВИЛИЗАЦИОННИЯ ИЗБОР отивайте там заедно с кучетата Тук ще останем ний глупаците НО БЕЗ КУЧЕТА
  • 27
    00
    007
    1 0
    03:02, 16 яну 2015
    Наистина си тъпак и глупак!Кучетата са с по-висок интелект от теб "степной-спижарни"!
Последни новини