От х:

Днес в x:

Любимец откри бракониерството по Марица


В Любимец откриха бракониерството по река Марица, като замрежиха реката само 6 дни след началото на 2015-та година. Над 50 метра хрилна мрежа е открита в река Бисерска в непосредствена близост до общинския център. Макар проверката на ИАРА-Хасково да е била по сигнал, и по всички правила на конспиративното изкуство засадата да е проведена в малките часове на Йордановден, бракониерите са се измъкнали, като от тях е намерена само мрежата. Поставянето й явно е било скорошно защото в нея не е намерена риба. Съставен е констативен протокол срещу неизвестен извършител. Конфискуваната мрежа е на съхранение в склада на ИАРА Хасково.

Над 6 километра мрежи са били конфискувани от инспекторите на ИАРА през 2014-та година, хвалят се от инспекцията, макар че досега това обикновено е била нормата за половин година. Съставени са 140 акта, мнозинството от които срещу неизвестен извършител. Конфискувани са 25 въдици за любителски риболов, 7 лодки, 9 сари с обща дължина 100 метра, двигател за лодка и 407 кошове за раци. Уловът на раци също се счита за бракониерство макар животинките да се считат за истински бич за рибното богатства, понеже ядат зарибителния материал и хайвера на рибите. Освободена е 1300 килограма риба, като 50 кг от нея са дарени на социални домове в Хасковско.

Хасково удари нов рекорд по издадени риболовни билети, като законните разрешителни за риболов през 2014-та година са 1018.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини