От х:

Днес в x:

Деца даряват радост на деца за Коледа

Дацата от училище "Св. св. Кирил и Методий "в с. Конуш продължиха традицията си за благотворителност по Коледа и тази година. Коледният им кулинарен-базар върви под мотото „Аз дарявм радост“.

С приготвени у дома вкусотии освен децата, в кампанията за набиране на средства за благотворителна кауза, се включиха и учителите от школото.

Миналата година събраните средства са поделени за купуване на най-необходимото за малчовците от Дом майка и дете в Хасково и операцията по присаждането на стволово клетки на момиченце от град Белово.

След като приключи тазгодишният базар и се направи равносметка за събраната сума, ще бъде решено и къде ще е новата благодетелност на децата от Конуш. Всяка година те сами набелязват на кого да дарят радост. Освен това участват в превода на парите по банков път или пък при пазаруването на продуктите за благотворителната си акция. Освен това ходят лично и при децата от домовете без родители, за да прекарат поне няколко празнични мига заедно, разказа директорът на училището Марияна Узунова.

 М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    32
    321
    28 0
    12:28, 16 дек 2014
    браво на децата !
  • 2
    Da
    danaya
    23 0
    14:20, 16 дек 2014
    Браво и на прекрасния колектив в училището, които с голямо желание и всеотдайност работят с децата!
  • 3
    Uc
    uchenik
    15 0
    17:31, 16 дек 2014
    Приветстваме учениците и техните учители.Харесахме децата,както и вкусотиите им.Нека има повече деца като тях.Те са прекрасен пример за подражяние.
  • 4
    Го
    гост
    13 0
    18:51, 16 дек 2014
    Поздравления за децата и техните учители, които даряват радост! Нека да има все повече такива примери за доброта и всеотдайност...
  • 5
    Ги
    гинка
    11 0
    19:36, 16 дек 2014
    Браво на децата и учителите от Конуш, нека зарадват за Коледа децата в нужда и да им дарят незабравими мигове !!!


Последни новини