От х:

Днес в x:

Хасковлийка е най-успешната каратистка на България

Силвия Вангелова и нейния личен треньор Георги Ривов

Хасковлийката Силвия Вангелова в момента е най-успешната каратистка на България, хвалят я от Българската федерация по карате. Това стана факт след поредното голямо отличие спечелено от момичето на клуб Вадо рю – златен медал от Балканиадата. На първенството през уикенда в зала Арена Аремеец участваха над 800 каратеки от 12 страни във възрастите старша, девойки и младежи, мъже и жени до 21г. Специален гост на първенството бе президента на Световната Карате Федерация г-н Антонио Еспинос. От Хасково участваха 4-ма от „Вадо-рю" - Силвия Вангелова, Васил Ривов, Никола Иванов и Серкан Лятиф.

18-годишната Силвия триумфира безапелационно при жените до 21 години в дисциплината КУМИТЕ (спаринг), категория до 55 кг. Това е втората и най-престижна победа след титлата на
Световната купа в Умаг Хърватия през юли тази година. Вангелова вече е на 8-мо място в ранглистата на Световната карате федерация, което я прави и най-прогресиращата в момента
българска каратека.
Успехът за хасковската школа бе подплатен и от Васил Ривов, който в неделя взе бронз в кумите, категория до 52 кг. При 14-16 годишните и втори бронз с отбора по кумите старша възраст.
Следващата голяма цел за Вангелова е извоюване на квота за Първите Европейски Игри в Баку през месец юни идната година, които ще бъдат организирани от националните олимпийските комитети на страните членки на ЕС.

Г.Христов

Васко развя българското знаме в надпреварата при 14-16 годишните
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини