От х:

Днес в x:

Мъгла блокира Хасковско и половин България

Невиждано гъста мъгла блокира движението в половин България, включително Хасковско. На места видимостта е толкова ограничена, че може да не се забележи джебчия, камо ли насрещно движещ се автомобил или промяна на обстановката по пътното платно. Хасково изглежда като един от най-засегнатите, мъглата спъва погледа под 50, че и по-малко метри. Ако питате АПИ обаче тук положението не е толкова лошо - мъглата ограничава видимостта само до 150 метра. За разлика от областите Видин, Сливен Пазарджик, където дори официално видимостта е ограничена под 50 метра. Същото, почти сляпо положение, цари за шофьорите по АМ „Тракия” в Пловдивска област, както и в районите Йоаким Груево, Граф Игнатиево, Менгишево, Радко Димитриево, Петрич, Елин Пелин, Негован, Девня, Суворово, Ветрино и Провадия.


До 100 метра видимостта е ограничена в областите Кюстендил, Кърджали, Плевен, както и в районите на Нови Пазар, Генерал Тошево, Сандански, Сливо поле, Поморие, Карнобат, АМ „Тракия“/Бургаска област/, АМ „Хемус“-до 11 км, Гурково, Черноочене, Левски, Старо Оряхово и Аксаково;
Положението на Хасково/ с мъгла до 150 метра/ споделят още областите Силистра, Ямбол и както и районите на Балчик и АМ "Люлин“.


Мъглата е характерно състояние за половин България, но на места ще има дори ясно време. След обяд от запад обаче облачността ще започне да се влътнява. Добрата новина е, че поне днес ще остане без валежи, но пък от друга страна, мъглата и облачността ще свалят температурите до съвсем зимни стойности. Първоначалната прогноза за днешния ден бе за максимални температури между 8 и 12 градуса, но вместо това ще се задоволим с минимални 0 и максимални 3-4 градуса.


Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини