От х:

Днес в x:

Мерцедес красавец от 1932-а покори Хасково

Варненският немски красавец от 1932-а покори познавачите в Хасково

Стилен двуместен Мерцедес от 1932 година събра погледите на публиката на изложението на ретро автомобили на паркинга пред хотел „Аида”. Бижуто е на колекционер от Варна – Николай Колев, стана ясно от табелката на арматурното табло. Ретро автомобилът събра огромна публика около себе си, мнозина се снимаха до красавеца.

Стилното бижу спечели и първото място на тазгодишното изложение. Че е безспорен фаворит доказа и преподчитанието на зрителите – той безапелационно спечели традиционната награда на публиката.

Сред четириколесните бе паркиран и ретро мотор „Джилера”. Той е модел 175 „Супер спорт” и е произведен през 1957 година. Собственост е на Недко Несторов от Хасково.

Огромен кадилак от 1968-а едва успя да се намести на паркинга. Красивият автомобил, марка Девил, е на хасковлията Недялко Канев. След като с известни усилия „дяволската” кола успя да се паркира в края, около нея веднага се събра група почитатели на старите марки.

Публиката бе очарована и от стилен Студебейкър от 1930 година, собственост на Дончо Цончев от Пловдив. Автомобилът привлече вниманието и на безспорен познавач като градоначалника Георги Иванов, който връчи на собственика другата традиционна награда – на кмета на Хасково. Изложбата се допълваше от изпънат Шевролет Ел Камино от 1983-та, собственост на Ивайло Цветков от Благоевград, Порше, Ягуар, Ситроен от 1969 г.

Сред наперените западни автомобили се открояваха и няколко величия на социндустрията. Излъскана черна Волга от 1987, вероятно някога принадлежала на някое партийно величие, също се бе наредила сред ретро легендите. На табелката й лаконично бе отбелязано, че е собственост на Милев.

Пред „Аида” бе паркирана и някогашната българска класика по шосетата – „Москвич”, произведен през 1987-а. Собственост е на пловдивчанин, който може би дори не подозира, че събратя на негово ретро бижу все още се търкалят по родните пътища.

Тодор Кръшков

     

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Ко
    косе -босе
    12 -3
    14:42, 6 сеп 2014
    Естествено пак фал --изтърван е трабанта
  • 2
    Лу
    лулу
    6 -1
    15:16, 6 сеп 2014
    Мерцедесът спечели 1-во място и на Ретро парада в Минерални бани.Макар че всички автомобили бяха страхотни.Ретрото си е ретро ;)
  • 3
    Др
    дрън
    7 -13
    17:47, 6 сеп 2014
    Много е хубаво 10 семкаджии да кибичат пред 1 кола... Виж коментара
  • 4
    Na
    nasko kolev
    6 -4
    23:32, 6 сеп 2014
    брей , новия мерцедес в колекцията на кмета е много красив, да му е честит, но е грозно да си показваш колите и после да се награждаваш сам
  • 5
    Ko
    kolekzioner
    4 -3
    13:52, 7 сеп 2014
    Towa ne e kolata na kmeta be glupak,towa e kolata na Warnenski kolekzioner
Последни новини