От х:

Днес в x:

Световното раздвижи и контрабандистите, мъкнат фенски фланелки

Световното по футбол в Бразилия наложи нова мода в контрабандата.

Тениски с брандове на футболни отбори, претенденти за Световната купа, са най-новия хит сред трафикантите на незаконни стоки. Няколко дузини контрабандни фенски фланелки спипаха служителите на ГКПП „Капитан Андреево“.

Разкрити са общо 5 706 блузи, а освен тях и спортни екипи с логото на футболния отбор на Босна и Херцеговина, както и на още 5 страни, участнички в първенството. Сред задържаните спортни артикули има и с логото на популярни футболни клубове от Европа.

Екипировката е открита в товарен камион с турска регистрация, който се движил по маршрут Турция - Босна и Херцеговина.

При щателната проверка митническите инспектори открили, че сред превозваните различни артикули текстилни изделия има и близо 4 000 детски спортни комплекти и 1720 тениски, брандирани с фигуративни знаци и надписи на световното първенство по футбол „FIFA WORLD CUP BRASIL 2014", както и на световноизвестни клубни отбори „Barcelona", „Real Madrid".

На част от тениските са изписани и имената на футболни легенди като Роналдо и Меси и национала на Хърватска Марио Манджукич.

Друга част от тениските носят емблемите на националните футболни отбори на Аржентина, Германия, Босна и Херцеговина, Хърватска, Испания, Португалия.

Спортните артикули са иззети. Предприети са действия за защита правата върху интелектуалната собственост в изпълнение на Европейски регламент и Закона за марките и географските означения. За случая са информирани правопритежателите на търговските марки.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини