От х:

Днес в x:

Топ 6 на най-опасните хасковски кръстовища според ученици

Децата предупреждават съучениците си за най-опасните хасковски кръстовища

Седмокласници направиха своеобразна класация на най-опасните хасковски кръстовища според тях. На инфотабло във входа на училището си, възпитаниците на ПМГ подредиха най-рисковите пътни възли в града. За подредбата не били използвани статистики от полицията, нито медийни публикации за ПТП-та, а водещо било вътрешното усещане на учениците. Логично, за най-опасно е признато най-близкото до гимназията кръстовище, но има и по-далечни, явно спечелили слава на „тъмна Индия“ от Закона за движение по пътищата. Съпоставката с официалните данни подкрепя усещанията на децата.

За най-рисково е преценено кръстовището на булевардите „Съединение“ и „Стефан Стамболов. Оттам се изнасят 90 % от възпитаниците на гимназията или към домовете си или към оборотните заведения в центъра. Учениците се считат за най-застрашени на завоя вдясно откъм болницата към училището. Само преди месец хасковлия изтри гуми на същия участък, но не успя да спре и счупи крака на пешеходка. Две седмици по-рано идентична ситуация предизвика ПТП с доста по-малко поражения. Мъж тръгнал от входа на бившата военна болница, но по хасковски, на „аркъръ“ /диагонал/ и бил забърсан от забързано МПС. Все пак според хасковската полиция това кръстовище е направо „китка“ спрямо останалите. Например тези по „Раковски“. Най-кървавото от тях, между „Дунав“ и „Раковски“ е на второ място в класацията. В началото на май в рамките на три дни там загинаха двама души. На същото място автомобилите се мелят стръвно от години наред, но регулацията на пътния възел остава без промяна.

Засечката на „Раковски“ със „Съединение“ е 3-то. На това кръстовище катастрофите между коли и блъскането на пешеходци са относителна рядкост, но пък водачите имат навик да влизат с возилата в прилежащите сгради.

Най-прясната катастрофа в Хасково от тази година е на кръстовище №4-до Лебеда. Точно навръх абитуриентските балове автомобил от бул. България удари толкова зверски пресичащо от моста Рено, че изхвърли газовата му бутилка час в близкото заведение. 18-годишна абитуриентка пък се озова в кома в ОАИЛ.

Черната дупка за пешеходците, кръстовището до Зеленчуковия пазар е под №5. Там от години не са се блъскали кола в кола, но за същия период ударените пешеходци са двуцифрено число.

Кръстовището на „България“ с „Освобождение“ е другото опасно според учениците, може би заради интензивния пешеходен трафик до близката Първа поликлиника. Мястото е ключова артерия и за мотори и мотопеди, голяма част от които пробват скоростта си по Кърджалийска или дългата „Панорама“ под Ямача.

Г.Христов

4-ти септември 2013-та-БМВ пробва да влезе в книжарница Пингвините на "Раковски" и "Съединение"
На същото кръстовище друг хасковлия се засили да си плаща кабелната с колата
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини