От х:

Днес в x:

Ученици поздравиха образованието с уволнението си от него

Тържественият марш затвори улиците на града

Дефилиращи за 24-ти май ученици от Харманли счетоха за уместно да поздравят училищното образование с...уволнението си от него. По време на празничния марш, водещи колоната зрелостници повтаряха френетично броенето от 1 до 12, завършващо с мощно „йеее”. Викаха дори знаменосците. Скандиранията по странен начин се съчетаваха с ликовете на Кирил и Методий, написали азбуката за радост на влизащите в училище.

За някои радостта на излизане е по-голяма.

Броенето преди уволнение е заемка от наборната армия, където отброяваха от 10 до 1 моментите до свалянето на омразния войнишки колан. Наборна армия вече няма.

Иначе за разлика от Хасково в Харманли почетоха празника на светите братя Кирил и Методий с масово шествие на всички училища в града. Начело бе СОУ Неофит Рилски след което в стегнати редици идваха Алеко Константинов, Отец Паисий и Иван Вазов. Преди това минали детските градини. Шествието е за 9-та поредна година.

На централния градски площад кметът Михаил Лисков тържествено вдигна националното знаме през замръзналите граждани и гости на града-международна делегация гостуваща ан „Отец Паисий” по програма "Коменски" на ЕС.

Г.Христов

Колоната водеше политико-административното и духовно ръководство на общината
Учителите не бяха забравени и се задъхваха под огромните букети с цветя

Вдигането на знамето

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини