От х:

Днес в x:

Хасково громи за втори пореден път

Емил Ангелов отбеляза първия гол и поведе Хасково към победата

Футболния тим на Хасково оправи една от слабостите си от есента и започна не само да взима домакинските си мачове, ами и да ги печели убедително. След разгрома над Раковски с 4:0 миналата седмица, хасковлии отнесоха и втория пореден гост-Академик Свищов с класическото 3:0. Отново в зародиша на всичко най-хубаво при домакините бе завърналият се Емил Ангелов -Бабангида. Той откри резултата в 5-тата минута с удар отблизо, а в 35-тата изработи втория гол. Ангелов проби мощно в наказателното поле и шутира остро, вратарят изби, но отскочилата топка бе довкарана от Чанев за 2:0. До края на полувремето нямаше сериозни положения и пред двете врати. В почивката обаче на терена се появи нов играч – снегът, който забрули стадиона в комбинация с пронизващ вятър. Тежките условия тотално убиха футбола, като играчите често не можеха да се уцелят с пас, камо ли да вържат 2-3 поредни. Все пак в един от малкото футболни моменти в края, резервата Алексиев оползотвори хубаво подаване за крайното 3:0. Гостите нямаха нито едно чисто положение за гол.

Въодушевена от победата публиката скандираше „А група, А група”, като според някои експерти под козирката, отборът ни играе по-добре от половината тимове в елитната група. Отделен е въпроса дали „Хасково 2009” има бюджет за там.

Иначе местния тим заема второто място, което дава промоция. Нашите са на цели 10 точки след безпощадния лидер "Марек" Дупница, който записа поредна победа с 2:1 като гост на "Банско". Загубата на Банско е добра новина, тъй като те бяха 4-ти на 3 точки от Хасково. Съперник за второто място остава "Монтана", която днес също победи - 4:1 срещу  "Калиакра". "Монтана" остава 3-ти, на точка от "Хасково".

Г.Христов

Нашите надиграха убедително Академик особено през първото полувреме
Недялко Хубенов бе един от най-често фаулираните играчи

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини