От х:

Днес в x:

В Хасково признаха Хитлер, 70 години след като света го отхвърли

Доживяхме: да хвалим Хитлер, който е отхвърлен от целия свят

Нацистки символи и препратки към библията на злото „Моята Борба” на Адолф Хитлер цъфнаха насред центъра на Хасково в неделния ден. Отчетлив надпис с черен спрей бодеше очите на кооперативния пазар с признанието „Хитлер беше прав”. Твърдението се допълваше от нацисткия пречупен кръст/свастика/ и цифровото означение 14/88.
Нацистки символи в Хасково са се появявали и преди, но обикновено са били по изоставени сгради или слабо използвани подлези. Правели са впечатление с нелепата си подражателност и неадекватни хвалебствия към Хитлер. Лозунгът на пазара обаче издава известна начетеност на нацисткия последовател и относително по-дълбоко познаване на идеологията.


Цифровият код е директно насочване към глава 8 от „Моята Борба”, в която се повелява на хитлеристите да работят за репродуцирането на бялата/арийската/ раса и съхраняването на нейната кръв от примеси с по-малоценните раси, което е и същността на хитлеровата идеология. 14 пък е пряка препратка към лозунг съставен от 14 думи, приписван на осъдения на 190 години затвор американски расист Дейвид Лейн, в който дословно се казва „Ние трябва да осигурим съществуването на нашите хора и бъдещето на белите деца”. Лейн е известен в САЩ като основател на братството „Орденът” и денвърският клон на Ку Клукс Клан, борещ се със средствата на тероризма срещу равноправието на чернокожите в САЩ. Дешифровката на 14/88 означава лозунгът на Лейн и поздрава Хайл Хитлер / `Heil Hitler`/. Буквата Н е осмата в немската азбука.


Никой от минувачите не се впечатляваше от тези подробности, а една от малкото, дадени с безразличие реакции бе на мъж на средна възраст, който омаловажи - „Лапешка работа”.


Хитлер и неговата идеология бяха отхвърлени единодушно от света, с капитулацията на нацистка Германия през 1945-та година. Пълното отричане на хитлеровото наследство обаче става година по-рано на известната конференция в Ялта, като това е един от много малкото въпроси, по който идеологически врагове и геополитически противници като Рузвелт, Чърчил и Сталин са били напълно единодушни. Именно в Ялта е взето решението за съд до допка и без давност на нацистките военнопростъпници, нещо на което охотно се позовава Израел при издирването и наказването на избягали нацисти дори и десетилетия по-късно.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Каква "библия" на злото е "Моята борба"-книга на германски националист, нищо особено...
    В Ялта -Сталин, Чърчил и Рузвелт били "спасили" света. Абе хора Сталин изби десетки милиони от собствения си народ (макар и да е грузински евреин-все пак Се-се-се-рето се водеше народ). Та тоя изрод умори от глад десетки милиони украинци и руси....гонеше и таврийските българи, не ви ли е срам да пишете такива пасквили....
    Адолф Хитлер беше приятел на Царство България и върна Македония и Беломорието...срещу което получи нож в гърба от масоните, които водеха родината ни и преди и следи 9 септември...преди Богдан Филов, Петър Габровски и всичките фашисти....и след 9-ти Кимон Георгиев,Петко Стайнов, звенарските свини с пишман генерала Иван Георгиев пак масонски подлоги, които дадоха ключовете на България на азиатските юдейски орди на Се-се-се-рето....
    какви библии на злото , какви пет стотинки
    Сменете дилъра прости ганьовци
Последни новини