От х:

Днес в x:

Хасково изрита „Левски“, играе финал за Купата

"Хасково 2012" ще играе първи финал в историята си за Купа България, след като победи драматично "Левски" с 81-70 в продължението във Велико Търново. Сините имаха преднина в последните минути на редовното време, но хасковлийки изравниха, а в продължението бяха по-добри и съсредоточени, което ги изведе до успеха.

"Левски" започна силно и поведе с 8-2 в първите минути. След това "Хасково" спря серията на съперника и намали изоставането си, след което двата тима почнаха гонитба в резултата. На два пъти във втората част той бе изравняван, но хасковлийки така и не поведоха, а левскарките имаха точка аванс след 20 минути.

В началото на второто полувреме „Хасково“ излезе напред за първи път. Последва размяна на точки и третата част завърши с 4 точки аванс за сините. В средата на последната част пък имаха 6 точки аванс. Хасковлийки започнаха гонитба в резултата и играта стана ожесточена. Към края на мача „Левски“ имаше преднина, но Биджони Рийвс отбеляза тройка и изравни резултата 9 секунди преди финала.

В добавеното време „Хасково" започна силно и записа серия от 6-0, след което синитеотбелязаха кош и фаул за 68-71. Със силна защита хасковлийки ограничиха максимално атаките на съперника и след нова серия от 6-0 в последните секунди се откъснаха напред и си осигуриха успеха.

Утре на финала съперник на червено-белите ще бъде победителят от мача "Дунав" – "Монтана", а Левски ще срещне загубилия за бронзовите медали.

 

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини