От х:

Днес в x:

Дучетата цакат с безплатен превоз за вечното дерби

Голямото/вляво/ и малкото Дуче улесняват феновете за дербито

Хасковските фенове на ЦСКА започнаха да извличат все по-големи дивиденти от разгорялата се война между двата фен-клуба в града. Червените ултраси започнаха да получават все по-изгодни оферти за посещение на живо на мачовете на своите любимци. Дни след като бе обявено, че ще има организирано посещение на 8-мартенското дерби ЦСКА-Левски на преференциални цени, шефът на по-стария хасковски фен-клуб на армейците Иван Ангелов обяви, че предлага напълно безплатен транспорт за червената агитка. За целта е осигурен 20-местен бус, който ще извозва червената агитка от зала „Дружба“ събота, от 10 часа. Часът и мястото са различни от тези на „конкурентите“ за да не ескалира напрежението между агитките, съобщават Екзекуторите на Иван Ангелов. Идеята е цесекарите да не се хабят помежду си, а да съхранят емоциите си за вечния „син“ враг на стадиона.

Бусът на Ангелов ще отведе феновете до вратите на националния стадион „Васил Левски“. За феновете са запазени билети, макар че едва ли има шанс пропуските да се изчерпат. Цената на билетите за сектор Г е между 5 и 10 лв.

Въпреки забележимата девалвация на вечното дерби в последните години и изместването на интереса към провинциалните Лудогорец и Ботев ПД, червената торсида на Хасково редовно пътува до София за да наблюдава сблъсъците с Левски. Хасковските армейци се доказаха като едни от най-верните, защото част от тях следват любимия клуб във всичките му мачове, включително и на срещите от евротурнирите в чужбина. Признанието им бе отправено лично от бившият шеф на националния фен-клуб Димитър Ангелов – Дучето, докато бе на първомартенско гости на Малкото Дуче, както феновете наричат неговия съфамилник и приятел Иван Ангелов. Идеята за безплатния транспорт била дадена тогава.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини