От х:

Днес в x:

Неидентифицирани каруци минират Е-80 в мъглата

Каруците се виждаха ясно едва от 10-на метра

Неидентифицирани каруци поставят капани за шофьорите по международния път Е-80, в условията на гъстата мъгла, която се стеле над Хасковско. Без каквито и да е светлоотразители, ППС-тата с конска тяга се движеха на колони по околовръстното в района на Ходжова чешма. Каруците по правило се движеха по банкета, но пък по някое време излизаха на платното в опит да завият към близката кория, току пред носа на прииждащите тирове. Водачите пробваха да сигнализират за намеренията си с вдигане на ръка, но е спорно доколко можеха да бъдат забелязани при мъгла, която, поне според синоптиците, ограничава видимостта до 150 метра. За шофьорите обаче дистанцията изглеждаше доста по-малка, а при по-висока скорост - направо нищожна.

Доколкото успя да се разбере от несловоохотливите кочияши, отивали да хвърлят по някое дърво. Вероятно от самоотсеклите се клонове и стволове в горичката над Ходжова чешма. За ромите на капрата, зимата е доста по-опасна от бързащите шофьори по международния път.

Мъглата създаваше проблеми и вътре в Хасково. На кръстовищата бе истинска лудница-едни бързаха, други бяха свръхпредпазливи заради ограниченото им периферно зрение. Учудващото бе, че дори в тези затруднени условия някои водачи си бяха спестили фаровете.

Г.Христов

Кочияш сигнализира за маневра
По каруците нямаше никакви светлоотразители
На кръстовищата в града бе истинска лудница

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини