От х:

Днес в x:

Кметът отказва подписка от 400 граждани, била донесена от съветник

Георги Иванов

„Няма да приемам подписки от граждани, донесени от общински съветници“. Това заяви на днешната сесия на ОбС Хасково кметът Георги Иванов. Според него по този начин съветниците му прехвърлят „горещия кестен“. „Бъдете част от управлението. Внесете в Общинския съвет предложение за решаване на проблема и тук да го обсъдим“, обясни решението си той.

След заседанието на ОбС стана ясно, че подписката е от близо 400 граждани от кв. Възраждане. Става дума по-точно за блоковете на ъгъла на улица „Дунав“ и бул. „Васил Левски“. Живеещите там се оплаквали от шумните ромски сватби, които често продължавали до полунощ. Мощните тонколони на сватбарите тeроризирали живеещите в района. Хората многократно звънели на тел. 112, но им отговаряли, че според Наредбата за обществения ред преди 22 часа не могат да се намесят. В други случаи пък отговорът гласял, че празнуващите имали разрешение от кмета на общината.

Другото искане на съкварталците било да се асфалтира ул. „Изток“. Малката уличка се водела асфалтирана цели два пъти според документите на общината. Според живеещите в квартала пък тя представлява селски сокак без всякаква настилка. Отсечката си била такава още от 1978 година, свидетелствали възрастни жители на квартала.

Цялото изложение до кмета било написано супер емоционално, а градоначалникът го определи като „литература“.

След сесията на ОбС стана ясно, че подписката била предадена на кмета от зам.-председателя на Общинския съвет Евгения Ангелова през почивката. Жалбата била донесена в офиса на ГЕРБ, а общинските съветници просто я придвижили до кмета, обясниха оттам.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини