От х:

Днес в x:

Мъгла, лъжи и катастрофа на пътя Хасково-Димитровград

Шевролетът бе с разбита предница, водачът му/до шофьорската врата/ с разбити нерви

Две коли се засякоха в тежък сблъсък тази сутрин на пътя Хасково-Димитровград в района на бирената фабрика. На фона на щетите, инцидентът за късмет се размина без пострадали. С изключение на портфейлите на двамата водачи, които ще имат много за оправяне по колите.

Около 7.30 тази сутрин шевролетът на Васил Иванов се връща от Димитровград, когато на пътя му застава пежото на Кръстьо Петров. Въпреки опита да избегне сблъсъка, Васил нацелва предната кола с дясната част на автомобила си, и я изхвърля в крайпътната канавка. Шевролетът е с намачкана предница, Пежото с намачкана задница, а двамата водачи със скъсани нерви и заради пререканията кой крив и кой прав. Според версията на удареният Кръстьо, той също се движел за Хасково, когато бързо движещият се шевролет го настигнал, не могъл да го подмине и го закачил с десния си фар. Версията накара присъстващите полицаи да се почешат по главата-то бива мъгла бива, ама чак да не видиш кола... При щателната възстановка на ситуацията и след ползотворна беседа, от мъглата изплува истината, потвърдена в крайна сметка и от потърпевшия. Той наистина се връщал към Хасково ама излязъл от отбивката за Бирената. Вероятно просто не е изчакал на задължителния стоп и заради мъглата е пропуснал да види идващия автомобил. Иначе и двамата шофьори не бяха използвали алкохол и видимо бяха в кондиция.

Това далеч не е първата катастрофа на този участък от пътя и почти при всички причината е отнемане на предимство при разклона за Бирената.

Г.Христов

Кръстьо се изкара жертва. Като колата си

Мъглата на влизане в Хасково силно затрудняваше шофьорите
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини