От х:

Днес в x:

Мигачът - враг №1 на хасковлии

Характерна ситуация по хасковските кръстовища-двама така и не се разбрали кой на къде ще завива

Хасковлии пипат лостчето за мигача по-рядко от телефона си, докато шофират. А от първото има доста по-голяма нужда, убеди се репортерският автомобил на Haskovo.net днес. За скромното разстояние от 500 метра, колата ни се размина 3 /три/ пъти на боя разстояние с автомобили, внезапно променили намерението и движението си на пътя.

Първият инцидент бе след моста на първа поликлиника. Шофьорка на сребрист опел пожела да отбие към паркинга отляво, но явно разчиташе на телепатията на следващите я, защото така и не подаде мигач. За трите коли отзад въпроса бе хамлетовски - да шибнеш или да те шибнат, но предпазливата скорост спестиха дилемата. До след 20 метра. Неин колега реши да паркира ама отдясно. Тази лента и без това е паркинг и затова намаляването стана в единствената останала за движение лява лента. Мигач така и не просветна, може и заради повреда. Слава богу изправните спирачки на следващите спасиха ситуацията. После цели 300 метра спокойствие. Наистина, един се опита да тръгне от паркинга вдясно, но гледаше пътя и благоразумно изчака. Мигач? Това е мръсна дума. Особено на моста до Лебеда. Там продължаването направо или завоя към полицията се решава по традиция в последната секунда, естествено без предупреждение.
Това на завои, а за престрояване в съседна лента и мигач не може да става.

Половината катастрофи в града стават заради кауни с кратуни, които не могат да запомнят думата „мигач“, бе обобщил редови катаджия при поредната катастрофа на оживено хасковско кръстовище. В статистиката на полицията това влиза като „отнемане на предимство“. Същинската разлика с истински отнетото предимство е, че плаща отнетия, не отнемащия.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини