От х:

Днес в x:

Дядо обгоря от пиратка, димка стресира къщи

Димката на "Христо Ботев" стресна деца и възрастни. Подобна пиротехника рани старец

Хвърлена пиратка разпали пожар във вила до бившата осеменителна станция край Хасково. Огънят изпепелил барака, която била обитавана от 72 годишния Йордан К. Дядото пробвал да се справи сам с пламъците, но обгорял по ръцете. Изгарянията му обаче са леки и е освободен за домашно лечение.

Пожарът унищожил и голяма част от овощната градина на стареца. Изгорели 10 плодни дръвчета, но намесата на пожарната спасила останалите 15, както и малкото лозе на стопанина. Заради силния вятър е имало реална опасност и за 4 съседни вили, но бързото потушаване на огъня елиминирало заплахата.

Безконтролното хвърляне на пиратки и димки съвсем не е новост в Хасково напоследък. Вчера хвърлена димка изкара акъла на семейство от ул. Христо Ботев. Гъстият син дим обгази поне две къщи. Оказа се, че димката е хвърлена „на майтап“ от хлапак. Част от пиротехниката остава в излишък от спортните мероприятия в града, най-вече футболните мачове на Ямача, които акумулират все по-голям интерес. Охраната обаче не позволява на агитките да използват арсенала си и той се употребява на непривични места.

Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини