От х:

Днес в x:

Хасково засмуква лекарите на Димитровград

Д-р Евгени Георгиев е най-новото попълнение на инвазивната кардиология в хасково

Хасковската МБАЛ полека лека дръпва специалистите на изпадналата в тежко положение димитровградска болница „Света Екатерина“. След като през миналата година оттам придойдоха попълнения за областният ОАИЛ и Спешно отделение, през тази на път са и специалисти от други области. Последният кадър, който започва работа в Хасково е д-р Евгени Георгиев-специалист кардиолог. От 18-ти април той е на трудов договор в местната МБАЛ. Докторът напуска Димитровград след 10 години работа в тамошната болница и се връща в родно Хасково да се занимава с инвазивна кардиология. В бригадирският град е можел да практикува само конвенционалната кардиология. 

Така, като на майтап новооткритата „лаборатория по инвазивна кардиология“ се сдоби с достатъчно специалисти, след като в началото бяха само д-р Орлин Радев/началник/ и д-р Валери Гелев-консултант от „Пирогов“. На щат вече работят и д-р Георги Стамболийски, интервенционален кардиолог от университетската болница в „Лозенец“ гр София и инвазивния кардиолог от „Токуда“ д-р Севдалин Топалов. 

За бившата си болница д-р Георгиев спазва правилото или добро или нищо. Признава обаче че нищо не се е променила от времето когато „Света Екатерина“ бе започнала да изпреварва Хасково и откъм апаратура и откъм материална база. От доста години Димитровград например има лапароскопска/ за безкръвни операции/ апаратура, която обаче в момента не се използва. Заведението имаше и модерен контрапулсатор, чието приложение се обезсмисля от рязкото израстване на хасковската кардиология и преминаването и в 3-то /университетско/ ниво.

Освен с чисто медицинските си способности, д-р Георгиев се оказа полезен за новия си работодател и с лингвистичните си умения. Владеещ перфектно английски, лекарят бе преводач в разговорите с турския професор Фатих и гръцкото светило Джордж Сиянос, които участваха на работна среща в Хасково по проблемите на инвазивната кардиология. Сиянос дори мимоходом оперира два свръх тежки случая на хасковски пациенти, като демонстрация на новите методи в лекуването на инфаркти. На уъркшопа присъстваха както лекарите от областната болница, така и техни колеги от други лечебни заведения сред които тези в Стара Загора и Одрин.

Г.Христов

Докторът бе преводач на светилото Джордж Сиянос/в края/, който направи демонстративна операция в Хасково
63-годишният пациент е добре

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Sm
    smarty
    0 0
    12:34, 6 окт 2014
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
Последни новини