От х:

Днес в x:

Хасково 2012 отстрани Левски в София, отива на полуфинал

Момент от домакинския мач в зала "Дружба"

Хасково 2012 отстрани Левски на четвъртфинал в София. Баскетболистките на Елена Станкова победиха „сините” като гости с резултат 65-59 в третия, решителен мач от серията, който се игра в зала „Универсиада”. Предишният мач между съперниците бе в Хасково, когато домакините победиха с 71-67. Така хасковлийки продължават към полуфиналите, където ще срещнат лидера в класирането от редовния сезон Нефтохимик 2010.

През първото полувреме най-голямата разлика в полза на който и да е от отборите беше 5 точки, след като те си размениха водачеството многократно. На почивката разликата беше минимална в полза на домакините – 31-30.

Левски води през цялата трета част, а в края й имаше преднина от 7 точки при 49-42. Серия от 15-2 в полза на гостите в първите минути на решителната част ги изведе напред при 57-53, а след игра кош за кош до последната минута малката разлика се запази. В края отборите си размениха наказателни удари, а гостите отпразнуваха победата си.

Николина Николич наниза 22 точки за победата на отбора си, а под коша властваха Анита Тейлане с 15 точки и Алма Ковачевич с 14.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини