От х:

Днес в x:

Семейство дари помощта за болното си дете на Българската Коледа

Областният управител Ирена Узунова връчва събраните средства на Марин Беев. Семейството заяви, че веднага превежда сумата по сметка на Българската Коледа

Семейство Бееви от Свиленград дари събраната по време на благотворителния базар в областната администрация помощ за лечение на болното им дете на Българската Коледа. Неочакваният жест бе обявен от Марин и Петра Бееви днес в зала „Марица“, когато на трите семейства бяха връчени събраните суми. Общо събраните средства са точно 1216 лева, отчете губернаторката Ирена Узунова, която лично връчи пликовете с парите. Те са разделени по равно за трите семейства.

Семейство Бееви приеха с благодарност събраните средства за лечението на сина им Никола, но веднага обявиха, че даряват сумата на Българската Коледа. „Причината е, че нас вече две години ни подпомагат. Към момента лечението на нашето дете е поето на 100 процента от Българската Коледа“, заяви бащата Марин Беев. Той уточни, че лечението на четиригодишния му син Никола, който страда от тежък ревматоиден артрит, възлиза на 2400 евро месечно. „Помогнаха на нас. Сега ние искаме да помогнем на други деца, които се нуждаят от лечение“, каза още бащата. Майката пък едва сдържаше сълзите си при вида на другите две деца – Йордан Каменов и Гюлчин Наимова, които присъстваха днес в залата.

Благотворителният базар, организиран от областната администрация, се проведе на 20 и 21 декември. В него с ръчно изработени предмети и продукти участваха деца от 18 училища в региона, социални домове и неправителствени организации.

“Помощта е скромна. Но децата, които са изработили тези сувенири и предмети, са вложили в тях много позитивна енергия и вяра в доброто“, каза на кратката церемония областният управител Ирена Узунова.

Тодор Кръшков

Семейство Бееви
Децата на Хасковската Коледа
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини