От х:

Днес в x:

Прокуратурата не откри престъпление в секс тормоза в Механото

4, а впоследствие 7 деца се оплакаха от секс тормоз. Нямало обаче данни за престъпление

Разпоредената от районна прокуратура Хасково полицейска проверка на обвиненията за секс тормоз в Механото е приключила, а становището е, че няма данни за престъпление от общ характер, заяви говорителят на прокуратурата Цветана Пазаитова. Проверката продължи близо два месеца, след като бе наредена от наблюдаващият прокурор Николай Трендафилов на 19.11. 2012 г. Тя се осъществяваше от полицията, които търсеха доказателства за престъпление по член 149-ти ал. 2 от НК. Този член третира блудствени действия от възрастно лице с малолетна. 

Припомняме, че на 5-ти ноември миналата година, 4 деца от хасковското Механо публично се оплакаха от секстормоз от страна на учителят си по физика Тодор Камов. Едно от децата бе на 14 години и именно на там е било насочено разследването на полицията. Дни след скандалът пък броят на децата жалващи се от подобни деяния нарасна на 7, като при това ученичките се подписали под думите си. Още тогава обаче възникнаха съмненията, че няма пряко независимо доказателство за подобни деяния, освен думите на децата. От друга страна пък педагозите защитиха колегата си, като заявиха, че не вярват да го е извършил и не са чували за подобен проблем, въпреки твърдението на децата, че се чувствали тормозени от години. 

След заключението на полицията, че няма данни за престъпление, прокуратурата няма основание да започва наказателно преследване. Преписката остава в полицията. Процесуални действия по случая могат да бъдат подновени, само след евентуално обжалване на заключенията по проверката. 

В хасковското Механо днес още не знаеха за решението на прокуратурата. От там обаче вече бяха взели адекватни мерки, за предотвратяване на бъдещо напрежение. Обвиняваният учител е изпратен в неплатен отпуск не до края на календарната година, както бе известно от по-рано, а до края на учебната година 30-ти юни. „Когато подаде молба да му се прекрати отпуската, тогава ще решаваме дали да я удовлетворим“, коментира директорът на гимназията г-жа Дорина Карадимова.

Г.Христов

Крайното решение ще бъде взето от директорът Дорина Карадимова. Засега обвиненият учител е в неплатен отпуск
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини