От х:

Днес в x:

13 °C

Прокуратурата не откри престъпление в секс тормоза в Механото

4, а впоследствие 7 деца се оплакаха от секс тормоз. Нямало обаче данни за престъпление

Разпоредената от районна прокуратура Хасково полицейска проверка на обвиненията за секс тормоз в Механото е приключила, а становището е, че няма данни за престъпление от общ характер, заяви говорителят на прокуратурата Цветана Пазаитова. Проверката продължи близо два месеца, след като бе наредена от наблюдаващият прокурор Николай Трендафилов на 19.11. 2012 г. Тя се осъществяваше от полицията, които търсеха доказателства за престъпление по член 149-ти ал. 2 от НК. Този член третира блудствени действия от възрастно лице с малолетна. 

Припомняме, че на 5-ти ноември миналата година, 4 деца от хасковското Механо публично се оплакаха от секстормоз от страна на учителят си по физика Тодор Камов. Едно от децата бе на 14 години и именно на там е било насочено разследването на полицията. Дни след скандалът пък броят на децата жалващи се от подобни деяния нарасна на 7, като при това ученичките се подписали под думите си. Още тогава обаче възникнаха съмненията, че няма пряко независимо доказателство за подобни деяния, освен думите на децата. От друга страна пък педагозите защитиха колегата си, като заявиха, че не вярват да го е извършил и не са чували за подобен проблем, въпреки твърдението на децата, че се чувствали тормозени от години. 

След заключението на полицията, че няма данни за престъпление, прокуратурата няма основание да започва наказателно преследване. Преписката остава в полицията. Процесуални действия по случая могат да бъдат подновени, само след евентуално обжалване на заключенията по проверката. 

В хасковското Механо днес още не знаеха за решението на прокуратурата. От там обаче вече бяха взели адекватни мерки, за предотвратяване на бъдещо напрежение. Обвиняваният учител е изпратен в неплатен отпуск не до края на календарната година, както бе известно от по-рано, а до края на учебната година 30-ти юни. „Когато подаде молба да му се прекрати отпуската, тогава ще решаваме дали да я удовлетворим“, коментира директорът на гимназията г-жа Дорина Карадимова.

Г.Христов

Крайното решение ще бъде взето от директорът Дорина Карадимова. Засега обвиненият учител е в неплатен отпуск
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 09.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Физическата ви и психическа форма се нуждаят от повече внимание. Погрижете се да си осигурите правилното лечение, от това ще зависи бързото ви възстановяване. С реални шансове сте да успеете в едно начинание, ако не бъдете прекомерно настоятелни и изберете подходящия момент, в който да се намесите или оттеглите.
09 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Старайте се на работното място, по работата ви ще съдят за вас и от нея ще зависи представянето ви.Избягвайте конфликтите, без да ги търсите могат да провалят добрите ви намерения. Не скъпете помощта си, бъдете добри и помогнете на онзи, който я търси. Ако сте на почивка ще се насладите на спокойствие и приятни изживявания.
09 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще разполагате със себе си и няма да ви влияят външни фактори. Ако усетите, че емоциите вземат връх, навреме ги овладейте. Съсредоточете се върху своите си неща, те могат да ви предпазят от разногласия с околните. Ще ви потърсят за мнение, отнасящо се за бизнес, пътуване или уреждане на битов въпрос.
09 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Имате доста свободно време днес, но имате желанието да го ополозотворите по най-добрия начин. Ще сте най-доволни ако успеете да свършите дребна работа по дома в първата част от деня, и след това се отдадете на по-приятни занимания. Приятел ще ви предложи неща, върху което доста ще се замислите. Няма да сбъркате ако приемете предложението му.
09 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Гъвкавото ви поведение ще ви спести главоболия и ще ви осигури желаните резултати. Трудностите, които някои от вас имат с партньора си, ще ги преодолеете и ще заздравите връзката си. Спокойно ще се посветите на нещата, които са ви приятни. Погрижете се за уюта на дома си, като внесете повече настроение и хумор.
09 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Пред вас днес стоят много предизвикателства, от които зависят по-нататъшните ви професионални проекти. Бъдете умерени и едновременно с това преценявайте добре какви възможности ви се предлагат в настоящия момент Преодолявате пречки от административен характер, което ви отваря доста врати. Възползвайте се от обстоятелството, че имате повече опит.
09 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Взаимоотношения с чужденци, обща работа или личен ангажимент ще ви направят активни и добри. Запазете доброто си настроение и заради влиянието, което имате сред околните. По отношение на постигане на изгодни договорености е необходимо да продължите усилията си в тази насока.
09 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Многото задължения вече ви отегчават, въпреки отговорното ви отношение към тях. Оставете настрана задачите, които могат да бъдат отложени и помислете за почивката си. Повече от притесненията ви ще се окажат напразни, създавате излишно шум с тях. Нещата ще приключат по-скоро и безболезнено за всички.
09 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не хабете нервите си излишно и ще си спестите немалко усилия. Колега ще ви предостави информация, от която бихте могли да се възползвате за в бъдеще. Успявате да подобрите отношенията си с близък приятел, с когото сте имали противоречия напоследък. Не бъдете прекалено уверени в собствената си правота.
09 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не изпадайте в меланхолия, вдигнете поглед, опитайте се да не мислите само за любимия човек. Проблемите между вас няма да намалеят с безконечни анализи и самообвинения. Ако вие сте сгрешили с нещо намерете сили да поискате прошка. Съсредоточете се в работата си и оживете скучната атмосфера там.
09 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Приближавате се към отдавна преследвани резултати. Дългоочаквани приходи най-после компенсират времето и усилията ви напоследък. Бъдете внимателни в отношенията си с човек, който ще се опита да използва благоразположеността ви. Не се поддавайте на провокации и днес стеснете кръга си на общуване.
09 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Новостите в живота ви ще ви направят по-уравновесени и приветливи. Ще срещнете повече разбиране и съпричастност към идеите си, подходът ви ще се промени и ще подобрите отношението си към света, като цяло. Пилеенето на време и енергия не е по ваш вкус, ще съумеете да извлечете полза от добронамереното отношение на другите към вас самите.
09 мар 2021
Последни новини