От х:

Днес в x:

Хасковски каратисти във Файнъл фор измежду 1500

Силвия Вангелова и Егемен Сербест

До финалните 4 в своите категории достигнаха хасковлиите Силвия Вангелова и Егемен Сербест в умопомрачително силния турнир по карате в Самобор Хърватия. Той се проведе през уикенда и събра 1500 състезатели от 20 държави във възрастите юноши, девойки, младежи, мъже и жени. Българският национален отбор отиде с 20 каратисти и достигна до 4 финала. Два от тях бяха хасковски, един от двата български медала-на местната прима Силвия Вангелова. 

Възпитаничката на хасковският Вадо-рю показа великолепно карате и премина като валяк през три елитни съпернички на кумите, в категория до 56 килограма. Тя доминираше и на полуфиналите но моментна загуба на концентрация позволи на опонентката да нанесе няколко точни удари и със записаните точки, да изхвърли нашата от играта. Това само мотивира 3-тата в анкетата „Спортист на Хасково 2012“ и след перфектен двубой в битката за бронза, заслужи своя медал. 

До последните 4 достигна и съотборникът и Егемен Сербест. Той дори водеше на полуфинала срещу хърватския състезател, но вместо да пази аванса, тръгна да го громи. В последните секунди след непреценена атака на нашия, Хърватинът изравни след контра. После очаквано, реферите дадоха победата на домакинът със съдийско решение. Това явно извади разочарова нашия повече от колкото трябваше и той загуби мача за бронза в категория до 68 кг. 

Турнирът в Хърватия е генерална репетиция за започващото на 7-ми февруари Европейско първенство по карате в Коня Турция. И двамата хасковски каратисти са титуляри в своите категории в националния отбор

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини