От х:

Днес в x:

Две бебета проплакаха до обяд на Бабинден в АГО

Две бебета – момче и момиче, са се родили до обяд в хасковското АГО на днешния професионален празник на акушерите – Бабинден. „Има и една жена в предродилната зала, така че до довечера може да имаме още едно бебе“, съобщи шефката на отделението д-р Стефка Христова. Тя и някои от колегите й от отделението днес получиха цветя от младежката организация на ГЕРБ в Хасково за празника си.

„Раждаемостта при нас не е спаднала драстично, на фона на 5000-те раждания по-малко, отчетени от националната статистика. В АГО е регистрирано намаление с по около 50 новородени през последните няколко години“, допълни д-р Христова.

Шефката на отделението съобщи още, че се очаква до края на годината да получат нова апаратура за безкръвни гинекологични операции. Освен това сградата, в която се намира и Нервно отделение, е планирана за ремонт през тази година. „Има осигурени около 100 000 лева, но ще се търсят още пари, за да се направи основен ремонт, от който сградата отдавна има нужда“, каза още д-р Христова.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини