От х:

Днес в x:

Обновяват Детско отделение в хасковската болница, ремонтът в АГО приключва

    Започна ремонт на втория етаж в Детско отделение на хасковската болница. Реновирането е за над 200 хил.лв. и ще доведе до сериозна промяна за малките пациенти и родителите им, които ги придружават. Работи се по коридорите и таваните на етажа. Ще бъде монтиран окачен таван, ще бъдат обработени стените към терасите на двата етажа поради наличието на влага.

    Обособяват се и самостоятелни санитарни помещения в стоите, в които до момента нямаше такива. След като приключи ремонтът на втория етаж, ще бъде обновен и първият, където основният ремонт мина преди една година.

    Междувременно напредва и ремонтът на сектора за спешна помощ.

    Финансирането му е с европейски средства по проект на Министерството на здравеопазването за ремонт на общо 237-те спешни центъра в страната техните филиали и спешните отделения в държавните болници.

    Прави се разширение на сегашната сграда на отделението към градинката. След приключване на дейностите по изграждането, ще бъде направен ремонт и на сега съществуващата площ.

    Това ще даде възможност да се обособят няколко зали, съобразно манипулациите, които ще се извършват в тях. Централното фоайе ще е с чакалня за пациенти и отделна зона за персонала, административна и складова част.

    На финала е и ремонтът на АГО. Направено е пълно обновяване на реанимационната част. Очаква се доставката на още оборудване до края на този или най-късно до средата на месец август, с което отделението ще придобие нов съвременен вид. Ремонтът там е за над 330 хил. лева.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини