От х:

Днес в x:

Мехмедич отърва Хасково от сензационна загуба

Няколко ключови кошае в края, спасиха победата на "Хасково"

Сръбкинята Амра Мехмедич отърва баскетболният отбор на „Хасково” от шокираща загуба след като домакините водеха с двуцифрена разлика в мача от 13-я кръг на женското първенство на България. Хасковлийки доминираха с 12 точки на гостите от „Монтана” в началото на второто полувреме, но в един момент разликата им падна до 4 точки и залата притихна. В този момент Мехмедич загатна за голямата си класа и заби 3 тройки, спечели две борби и извърши стратегически фал, с който спаси сигурен кош на гостенките. Накъсването на играта позволи на „Хасково” да задържи минимална преднина и последната сирена дойде при 78:75. Мехмедич завърши с повече от впечатляващите 23 точки като сънародничката и Биляна Турчинович добави 19 точки. Българските баскетболистки бяха актьори във второстепенна роля.

Съперникът спечели повече борби, но за наше щастие направи и много грешки-почти двойно повече от нашите. Победата изтри донякъде неприятният вкус от разгромната загуба с 25 точки, която нашите претърпяха миналия кръг от „Дунав” Русе.

Това бе 5-та победа за Хасково в баскетболното ни първенство, с което тимът се укрепи в златната среда от 7 отбора в класирането.

Г.Христов

Един от редките случаи, когато бяхме по-добри на борба
В повечето случаи ни ушиваха чадъри или ни крадяха топката
Гардовете ни се представиха на ниво без последната четвърт
В изнасянето допуснахме по-малко грешки
Имахме и късмет
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини