От х:

Днес в x:

Хасково в бяло. Гребла само по булевардите

Кратка спирка за кафе на бул. "България"

С няколкосантиметрова бяла покривка осъмна днес областният град. Снощният дъжд обърна на сняг и тази сутрин градът е като бяла приказка.

Почистващите машини обаче се движат само по основните булеварди, показа ранна обиколка на Haskovo.net из града. Останалите улици са оставени на уменията на шофьорите и по тях вече се образуваха обичайните коловози. Добрата новина е, че температурите са малко над нулата и шофирането в Хасково тази сутрин не е толкова опасно (при добри зимни гуми и предпазливост на задкормилното устройство, разбира се). Метеоролозите обаче предупреждават, че през деня обстановката може да се усложни, защото през страната ще преминава средиземноморски циклон. В Източна България и много райони от Предбалкана ще духа умерен и силен северен вятър.

От националния институт по метеорология и хидрология обявяват оранжев код за снеговалежи, поледица и бурен вятър в 13 области, сред които и Хасково Опасно ще е времето в Силистра, Добрич, Русе, Велико Търново, Разград, Търговище, Шумен, Варна, Бургас, Сливен, Ямбол и Кърджали.

Тодор Кръшков

По останалите улици шофьорите да се оправят сами
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини