От х:

Днес в x:

Вятър пощади къщата на любеновец

Хората понякога сами предизвикват стихията

Вятър обърна непредпазливо запален огън в двор, далеч от къщата на жител на хасковското село Любеново. Благодарение на щастливото стечение на обстоятелствата и на светкавичните действия на две пожарни на хасковската служба, жилишето и съседна сграда били отървани от пламъците. За сметка на това изгорял живия плет на стопанина плюс 100 кв метра телена ограда. 

Любеновеца запалил огъня в 14.30 следобед. Огънят обаче бързо се разпространил по изсъхналите треви в двора и захапал живия плет. Това провалило опитите на хората сами да изгасят пожара и те звъннали на професионалистите. 

Куриозното е, само допреди няколко дни цялото село бе под заплаха от разразилият се огромен пожар в околните храсти и гори. С помощта на 8 пожарни и тежка верижна машина не бе допусната никаква заплаха за имуществото на хората. Човешката небрежност обаче за малко щеше да направи това, което природната стихия не успя. 

Днес селото прави курбан по случай щастливото избавление от големия пожар миналата седмица, в който изгоряха над 3000 декара гори и храсти между Любеново и съседното село Родопи.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини