От х:

Днес в x:

Супер Марио счупи Немската машина. Италия е на финал

Финалът на Евро 2012 ще бъде между Италия и Испания, след като "Адзурите" отстраниха с 2:1 отбора на Германия  във втория полуфинал от първенството. Марио Балотели откри резултата в 20-та минута с глава след центриране отляво на Антонио Касано, а след това в 36-та минута с топовен изстрел разстреля Мануел Нойер, който дори не помръдна. Италия не се затвори в своята половина, както обеща преди мача Чезаре Прандели и „Адзурите” играеха нападателен футбол, което донесе и своя резултат. В 91-та минута беше отсъдена дузпа за Германия реализирана от Месут Йозил, но това не беше достатъчно и така смятаните за фаворит германци отпаднаха от надпреварата.

Първото полувреме премина в размяна на атаки между двата отбора и здрава битка в централната част на терена.Италия обаче използва своите шансове и отбеляза два гола дело на Марио Балотели. Две груби грешки в защитата на германците доведоха до това резултата да бъде в полза на „Адзурите”. Германия не успяваше да покаже играта, която сме свикнали да виждаме досега, като най-чистите им положения за гол бяха след грешки в отиграванията на вратаря на Италия Джиджи Буфон.

В началото на втората част на мача Йоаким Льов направи две смени Марко Ройс и Мирослав Клозе, който влезе на мястото на Марио Гомес. Германия заигра по-силно, с повече скорост и идеи в атака, но така и не успя да стигне до гол. В края на мача пропуски за Италия направиха влезлите като смяна Алесандро Диаманти и Антонио Ди Натале. В 91-та минута след игра с ръка в наказателното поле на съдията отсъди дузпа за германците, която беше реализирана от Месут Йозил, но време за обрат нямаше.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини