От х:

Днес в x:

Запали се хладилник, пожарникари събират живак

Огневи работи предизвика пожар в сервиз за хладилници на улица Княз Богориди в Хасково, през уикенда. Огънят тръгнал от хладилник, който бил обект на ремонт. Уредът за охлаждане изгорял напълно, но останалите били спасени от навременната намеса на екип на хасковската пожарна.

Специалисти от група „Спасителна дейност“ към хасковската служба пожарна и аварийна безопасност събира и обезопасява живак, разлят в къща на улица Бистрица. Живакът „тръгнал“ от счупен термометър. Въпреки минималното количество, елементът е силно токсичен и не се препоръчва на гражданите да си го събират сами, предупреждават огнеборците.

Газова бутилка е била на косъм да гръмне на тераса в блок №38 на бул. „Васил Левски“ в Хасково. В късния съботен следобед, уредът е почнал да изпуска газ и разтревожените стопани викнали пожарникарите. Последните изнесли и обезопасили бутилката. Като цяло през уикенда пожарникарите се занимаваха с отводняване. Най-сериозното от които е било в асансьорна шахта на блок на ул. Витоша в областния град.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини