От х:

Днес в x:

Желирано кисело мляко с ягоди

Желирано кисело мляко с ягоди

Необходими продукти

Начин на приготвяне

Млякото и сметаната трябва да са със стайна температура, ако не са, ги затопляме леко на водна баня. Разбиваме ги със захарта, прибавяме и течната есенция. Разтваряме желатина в студена вода около 50 мл и го оставяме да набъбне.

Изрязваме блата по кексовата форма, ако е с дупка. Ягодите се измиват и нарязват, подреждаме ги във формата. Желатинът го разтваряме на водна баня, но не трябва да завира. Изчакваме го леко да се охлади и при непрекъснато бъркане се прибавя към млякото.

Ако млякото е малко по-студено от желатина, то започва да се стяга по-бързо, но това не трябва да ви притеснява. Изсипваме го внимателно върху ягодите, за да не ги разместим и да се вдигнат нагоре.

След това поставяме изрязания готов блат отгоре. Леко го сиропираме с прясно мляко или компот. Може да поставите и бишкоти ако нямате блат, също и бисквити. Оставяме го в хладилник за 3-4 часа да се желира.

Когато е готов, формата се потапя за няколко секунди в гореща вода и обръщаме върху подходяща чиния. При поднасяне поливаме с топинг от ягода или боровинка.

Източник: gotvach.bg

Последни новини