От х:

Днес в x:

Симеон Тодев показва пейзажи във "Форум"

За първи път художникът Симеон Тодев ще покаже пейзажи в цяла изложба. Експозицията под мотото „Пейзаж +” се открива в галерия „Форум“ тази вечер от 18.00 часа.

„Представям различна интерпретация на една комерсиална и изхабена тема. За мен бе предизвикателство да изляза от стандартния формат на пейзажа и да експериментирам с големи платна“, сподели един от най-талантливите български автори.

По думите му, да се бори срещу комерса е абсурдно, но се надява публиката да съумява да го разграничи от осъзнатите търсения на истинския творец. Погрешно, според него,масовата публика определя художествената стойност на една картината според нейната цена.

Симеон Тодев не очаква изложбата да му донесе финансов успех, а и не това е целта му. Искреното му желание е да сподели с хасковската публика това, което го вълнува и вдъховява.

В изложбата ще бъдат показана и част от платната от експеримента „Квадрат“, който Симеон Тодев показа в първа частна галерия „Арт 36“ в столицата. И тогава Тодев избяга далеч от шаблона- излезе от стандарта за платно и избра квадрата.

„Плюсът означава и емоция, и още нещо. Това „в повече“ е и в големия формат на пейзажите, и квадратите“, каза още авторът.

Симеон Тодев е завършил художествената гимназия в Смолян. Има редица самостоятелни изложби и участия в България, Швейцария, Финландия, Турция, Норвегия и Тунис.

Той е председател на Дружеството на хасковските художници.

Христина Котларска

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини