От х:

Днес в x:

18 °C

"Ситигаз" дари 50 бона и дава още 2 млн за влизане в Хасково

Две бутилки поляха с шампанско първата копка. На снимката Александър Кожухаров/близко/ и кмета Иванов

"Ситигаз" ще газифицира Хасково в следващите години, като първите 10 км тръбопровод ще станат факт още до края на тази. За целта е приготвена инвестиция от 2 млн лева. Влизането на фирмата в града стана факт, след завършването на магистралният тръбопровод Хасково - Димитровград. Логично, първият квартал откъдето ще мине синьото гориво е Орфей. Днес там бе направена първа копка по полагане на газопреносната мрежа.

„Работим много добре със Ситигаз. Те са дарители на камбанарията до Света Богородица, като дадоха 50 хиляди лева. За което им благодаря“ обърна се кметът Георги Иванов към председателя на управителния съвет на „Ситигаз“ България Александър Кожухаров. „Създаде се впечатление едва ли не, че Георги Иванов не иска да има газ в Хасково. Всъщност нашата община ще спечели най-много ако се газифицира, допълни Иванов. Кметът се закани, че ще следи стриктно за състоянието на улиците, които ще бъдат разкопани за поставяне на тръбите. Те ще бъдат асфалтирани изцяло, а не само кърпени.

От своя страна „Ситигаз“ обяви един куп промоции за хасковлии. Такса присъединяване и проект за газификация щели да бъдат 0 лв до края на 2012 г. До 31-ви август тази година пък, котелът за битовите абонати вместо 1600 лв ще бъде 1000 лв без ДДС/. Крайната цена за докарване на газ до жилището обаче не е ясна, щото цената на тръбите зависи от тяхната дължина, тоест на кой етаж е абоната. Цялата инфраструктура на старите парни инсталации по блоковете обаче е непригодна за газ и трябва да бъде подменена. Това струва поне 5-6 хиляди лева за всеки абонат, направиха груби изчисления от фирмата. Инвестицията се избива защото в момента цената на кубик газ с ДДС е 90 ст. За една година едно домакинство със 100 кв жилище разходва около 1200-1400 кубика. Поредната промоция е че на всеки 500 кубика, фирмата ще връща по 53 лв на абоната.

Най-лесно ще стане пускането на газ за обществените сгради и предприятията. Затова маршрутът на първото газово трасе минава през булевард „Васил Левски“ и завива към източна индустриална зона.

Г.Христов

Свещеник освети началото на изкопните работи
Високоплътни полиетиленови тръби с ширина 250 мм ще докарват синьото гориво
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 20.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Снабдете се с повече информация, отнасяща се до професионалните ви проекти. Амбициите ви са осъществими, но трябва повече работа. Отлагайки нещата, няма да постигнете напредък, за това съчетайте усилията си с човек от обкръжението ви. Увереността, с която печелите доверие ви помага да сте в крак с новостите.
20 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Работата ви ще е много днес, затова бъдете пределно концентрирани. Опитайте са да свършите всичко, което се изисква от вас. Възможно е околните да ви занимават със странични проблеми, но не позволявайте това да се случи. Нямате основания да се съмнявате в искреността на свой близък.
20 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Пристъпвате към осъществяването на свой проект, върху който работите от доста време. С изявите си ще впечатлите хора, които бихте желали да имате за партньори. Ще последват препоръки и добри предложения. Не си губете времето с човек, имащ други предпочитания. Ако трябва да правите компромиси, не се колебайте.
20 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Не прекалявайте с пазаруването днес, тъй като финансовото ви състояние не е завидно. Помислете за отношението си към околните, дали това е най-доброто, на което сте способни. Опитайте се да приемете неприятни новини хладнокръвно, без излишни емоции.
20 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Имате много добър късмет днес и ще получавате потвърждение за това на всяка крачка. Денят е подходящ за рисковани авантюристични начинания, като ако не спечелите много, то е сигурно че няма и да загубите, а изживяванията които ви предстоят наистина си заслужават опита. Доброто ви настроение се отразява много благотворно на атмосферата у дома.
20 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Днес ще бъде добър ден за вас, особено по отношение на личния ви живот. Приятната новина, която ще чуете, ще ви накара да летите от радост. Очакват ви хармонични отношение с вашия любим човек. Пожелайте си тези хубави моменти да не ви напускат никога. Работата ще ви се стори досадна, но ще се справяте без усилия.
20 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Обичани сте и днес отново ще получите потвърждение за любовта на човека, с когото споделяте общи интереси и други вълнения. Работещите с документи и пари да повишат вниманието си, всяка разсеяност би им струвала скъпо. Предложения, свързани с бъдещи реализации ще ви накарат да предприемете и съответните действия.
20 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Пред вас се разкриват перспективи, които ви помагат с лекота да постигате целите си. Умеете да говорите убедително и това ви прави предпочитани и интересни, а също и успешни. Не пренебрегвайте мнението на колегите си, в даден момент ще ви бъде полезно и ще ви подтикне към действия.
20 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
В повече работа ще премине деня ви. Срочни ангажименти и семейни задачи ще ви подтикнат да потърсите и друга възможност за справяне с проблемите си. Но, ако в нечие присъствие откриете дразнител, не бързайте да късате мостовете. Овладените емоции са по-добър съветник от желанието да си кажете всичко, което ви притеснява.
20 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Приятна личност ще ви напомни отминали събития, от които сте запазили добри спомени и чувства. Няма да ви бъде трудно да осъзнаете пропуските си и да ги наваксате. Внимателно подбирайте храната си, имате нужда да разнообразите менюто си. Повече предпочитайте плодове и зеленчуци и по-малко на месо с мазнини.
20 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
И днес ще продължи успешният ви ход напред. Ако трябва отложете някои свои ангажименти и отделете повече време за близък, който се нуждае от съдействието ви. Помощта ви ще бъде полезна и навременна. Някои от вас ще пътуват по служебни дела. Бъдете внимателни при шофиране и не предприемайте рисковани изпреварвания.
20 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Успявате да разнообразите деня си, пък било то и по нетрадиционен начин. Малка промяна в плановете няма да ви навреди кой знае колко, дори напротив. Това ще ви открие неподозирани хоризонти и перспективи. Хората около вас се възхищават на активността ви и способността да поемате отговорности.
20 окт 2020

Случаен виц

Последни новини