От х:

Днес в x:

53 ловци и 1 жена се явиха на изпит за двуцевката

Мераклиите за двуцевката бяха отлично подготвени

54-ма души полагаха изпит за ловец на кекличевото стопанство от понеделник до днес. На огневия рубеж, за практическата част по стрелба, се подредиха кандидати от кърджалийско, хасковско и първомайско. Измежду здравите момци, потомци на авджийски родове, се нареди и 18 годишната Диана Иванова от първомайското село Караджалово. Тинейджърката шашна всички с умения-гръмна зайците, разби паничките и взе ценният китап още преди основната група. Момичето бързо изчезнало към родното село. Ще гърми глигани, споделиха колегите и изразили здравословно любопитство към представителката на нежния пол. Диана бе и най-младата от всички 54-ма кандидати. За няколко месеца тя изпреварва Себахтин Ахмед от кърджалийското село Звиница. Тинейджърът искал да си направи подарък за рождения ден, който е на 15-ти юли. До младоците се нареди и 62 годишният Славчо Кирев от с. Узунджово. Доайенът решил да узакони ловните си умения, въпреки напредналата си възраст.

7 от 10 мишени на зайци и 12 от 25 летящи панички трябваше да свалят кандидатите за ловци. Преди това преминали тежък теоретичен изпит. Той завършвал близо едномесечния курс. Именно това била тежката част, с пушката всички стреляли без проблем.

Кризата удари яко кандидатите за ловци през тази година. На миналогодишният изпит имаше 4 пъти повече-над 200 души. Сега обаче близо 1000-та необходими лева за такси и разрешителни, се видели непосилни за много мераклии.

1500 ловци в 35 дружинки има само в хасковско. Заедно с Димитровград и новоприсъединения Харманли, хасковското ловно сдружение отговаря за над 3000 авджии.

Г.Христов

Зайците падаха на поразия

Паничките-също

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини