От х:

Днес в x:

Обвинение за свиленградчанка, пробвала да прекара марихуана и кокаин за 1,7 млн.лв. към Турция

47-годишна жена от Свиленград е привлечена като обвиняема от Окръжна прокуратура-Хасково за наркотрафик през ГКПП „Капитан Андреево“ на  марихуана и кокаин. От митническото звено в Свиленград съобщиха, че опитът е осуетен от българските контрольори на 10-ти февруари. От България към Турция жената е пробвала  да пренесе нелегално близо 48 кг. марихуана и кокаин с общо бруто тегло  малко над 3,3 кт. Общото количество опиати е на стойност над 1, 7 млн. лева.
Трафикантката е пътувала с  микробус с българска регистрация. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка. В хода на контролните действия митническите служители откриват зад задните седалки специално изграден тайник с електрически механизъм на отключване. От укритието са извадени 72 пакета суха зелена тревиста маса и три пакета с бяло прахообразно вещество. Направени са полеви наркотестове, които са показали реакция съответно на марихуана и кокаин. 
Образувано е досъдебно производство под ръководството на Окръжна прокуратура-Хасково. Обвиняемата за наркотрафик е задържана за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои внасянето в съда на искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо нея. Работата по случая продължава.

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ми
    Митничар
    1 -1
    22:08, 12 фев 2024
    Забравила е да си плати на Баце!🤣🤣
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини