От х:

Днес в x:

10-ма се явиха на курса за воден спасител на море в Хасково

    Курсът за спасители на море е надграждащ над този, които вече се проведе за басейн в Хасково. В началото на април 14 души издържаха изпита за спасители на изкуствени водоеми. 10 от тях са решили да се явят и за второто ниво, където нормативите са по-високи. " Два от тях  се засичат за време: преплуване от  дължина от 100 м, при който кандидатите трябва да преплуват разстоянието за до 1 мин. и 40 сек., другият е извличане на пострадал от 25 метра  за време до 1 минута и 20 секунди, обясни директорът на дирекция „Водно спасяване“ към Българския червен кръст Антон Налбантов.

    Освен това кандидатите трябваше да преминат дисциплини свързани със сръчности, техники и умения. Според изпитващите тази година курсистите от Хасково дават изключително високи резултати.

    „ Добрите условия за подготовка, визирам закрития басейн е страхотна придобивка за града! Това дава възможност да не се нарушава цикъла на подготовка, защото се влияе от атмосферните условия и други фактори, както беше досега.“, посочи още Антон Налбантов.

    Единствената дама измежду кандидатите за морски спасители бе Елица Христова, която учи в Природо-математическата гимназия. Тя решила да стане морски спасител по наследство. Плува от 3-ти клас  и премина всички нормативи с изключително високи резултати.

    „Баща ми е спасител. И съм прекарала няколко лета с него на море и реално неговата работа ми харесва. Това е много отговорна длъжност, разбира се, все пак държиш живота на хората в ръцете си и е важно да го опазиш цял. "

    Надграждащият курс за спасител на море струва 180 лв., а цената не е променяна.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини