От х:

Днес в x:

18 от Хасковско на изпит за спасители на басейн

    18 души от Хасковско се явиха на изпита за водни спасители на басейн и аквапарк, организиран от Българския червен кръст. Сред тях са две жени, а останалите са представители на силния пол.

    Тази сутрин кандидатите преминаха практическата част, включваща няколко дисциплини в басейн в хотелски комплекс в хасковския парк "Кенана". Те трябваше да покрият нормативи за време - плуване 50 метра свободен стил, да извлекат манекен на разстояние 25 метра, трамбовка, плуване под вода с изваждане на предмет от дъното на басейна, извличане с буй, обясниха специалистите по водно спасяване Димчо Димов и Огнян Николов.

    По-късно през деня кандидатите трябва да минат и теоретичната част от изпита, включваща тест от 30 въпроса, свързани с оказване на първа долекарска помощ и водно спасяване.

    Желаещите да станат спасители на море, трябва да минат надграждащ двуседмичен курс и да преминат последващ изпит.

    Цените на курсът тази година са завишени с 40-50 лева в сравнение с миналата година. Този за басейн е 348 лева, а за море се доплащат 180 лева.

     

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      As
      as
      8 -1
      13:31, 23 юни 2023
      Нещо пак не е така както трябва, уж не могат да намерят спасители по-морето, всяка година реват, а искат от децата 528 лева, което е пълно безумие.
      Би трябвало да има някакво облекчение, разходите да бъдат поети по- равно от концесионера и Държавата, все пак говорим за спасяване на човешки животи, а не да има как да работят децата и да си изкарали почивката ...
    • 2
      Ба
      Бай Танас общественик
      6 -3
      14:27, 23 юни 2023
      По бай Тошово време курса бе безплатен и го провеждаха в цигарената . А заплата на спасителя на черното море тогава бе 130 лева колкото бе и на млад учител.
      Сега всичко е направеноа да се плаща, но както е тръгвало с отказване на резервациите по нашето черноморие може и да няма нужда от спасители. Поне този документ който ще получат да има европейска стойност за да могат да си потърсят работа в чужбина.
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини