От х:

Днес в x:

Отличиха Димитровград за добро управление

Димитровградската администрация е получила Европейски етикет за иновации и добро управление на местно ниво, похвалиха се от там. Етикетът е сертифициран за базово качество и се дава на общини, спазващи 12-те принципа на добро управление. Сред тях са честно провеждане, представителност и обществено участие по време на избори, отзивчивост, ефикасност и ефективност, откритост и прозрачност, върховенство на закона, етично поведение, иновации, стабилно финансово управление, човешки права, културно разнообразие, отчетност и др.

През февруари тази година Общинският съвет декларира, че приема тези принципи, съобразени със стратегията на съвета на Европа. Освен Димитровград, такъв Етикет са получили още 12 общини в България, сред които Столична община, Карлово, Добрич, Свиленград и др.

България е първата страна, акредитирана от Съвета на Европа да връчи Европейския етикет за добро управление на местно ниво на българските общини, отговарящи на изискванията на Съвета на Европа за качество на управлението, поясняват от администрацията. Целта е да се стимулират и инициират действия, гарантиращи, че гражданите са информирани за правото на добро управление, познават качеството на управление в своята община и изразяват очакванията си.

От друга страна – местите власти разбират своите силни и слаби страни и знаят как да подобрят управлението си по ефективен начин, прилагат добрите практики на колегите си от другите общини, които също участват в процеса на номиниране и определяне на носители на Европейския етикет.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

 

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини