От х:

Днес в x:

200 коли блокират хасковския Лукойл в събота

Протестиращите срещу скъпите горива отново ще изпълнят хасковските улици

200 коли и над 300 участника ще блокират хасковската бензиностанция Лукойл на пътя за Харманли утре след обяд. Протестът е срещу високите цени на горивата и най-вече срещу монополът на Лукой на българският пазар. Акцията е организирана от сдружение „Сила“ и ще се проведе едновременно в цялата страна.

От 12 до 13 часа автомобилната колона ще тръгне от началният си пункт, Кауфланд, и ще продължи по бул. България. Покрай Общинска полиция се излиза на бул. Съединение и оттам до бензиностанцията на Лукойл срещу Химмаш.

Между 1 и 4 часа след обяд ще бъде блокирано едното платно по харманлийското шосе, а за час, час и половина ще бъде блокиран целия път, обясни организаторът за Хасково Николай Драгиев. Кметът на Хасково е дал пълно разрешение за действията на протестиращите, потвърди Драгиев. 

Ние не искаме да бутаме правителството, искаме то да регулира пазара, по подобие на държавната комисия за енергийно и водно регулиране, добави той.

Сдружение „Сила“ няма нищо общо с никоя политическа партия, уточниха инициаторите. Те настояват единствено да се спре произвола спрямо хората и диктатът на цени който налага компанията монополист.

В протеста се канят всички граждани и гости на Хасково.

Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини