От х:

Днес в x:

Център помага на деца в риск

Ръководителят на Центъра за обществена подкрепа Таня Иванова

Център за обществена подкрепа, който работи с деца в риск ще бъде открит официално на 14 април, казаха от общината днес. За тази цел в Димитровград ще бъде организирана конференция, която да разясни идеята на подобни социлни инициативи.

Центърът е създаден по проект на местната администрация, припомни ръководителят му Таня Иванова. Освен с малчугани в риск, организацията ще работи и с родителите и настойниците на децата. Партьор в проекта ще бъде Отдела за закрила на детето към тукашното Социално подпомагане.

Опит в прилагането на подобни социални услуги ще споделят и работещите в Центровете за обществена подкрепа в Ямбол и Чирпан, които се очаква да дойдат на конференцията. Социалната услуга засега е единствена в Хасковска област, припомни Таня Иванова.

На форума ще присъстват и представители на дирекцията за Социално подпомагане в Хасково, както и учители и педагогически съветници, свързани с темата "Деца в риск".

Неофициално центърът за обществена подкрепа в Димитровград работи от началото на април. Той се помещава на първия етаж в сградата на бившето училище "Климент Охридски" до ПМГ.

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини